Brigmanis: ja aizskars pensijas, jāvēlē jauns parlaments • IR.lv

Brigmanis: ja aizskars pensijas, jāvēlē jauns parlaments

127
Kristaps Kuhaļskis, F64

Valdībai jāpierāda aizdevējiem, ka vairāk var iekasēt no ēnu ekonomikas apkarošanas

Ja valdība, meklējot papildu budžeta konsolidācijas iespējas, samazinās pensijas, 10.Saeimai ir jāatkāpjas un jāvēlē jauns parlaments, tā aģentūrai BNS norādījis Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

ZZS joprojām ir pret jebkādu līdzekļu samazināšanu sociālajā budžetā un tā vietā rosina papildu budžeta konsolidācijai nepieciešamo summu meklēt ēnu ekonomikā. "Ir tikai vienas zāles – palielināt ieņēmumus valstī," viņš sacīja.

Citādi parlamentam jāatkāpjas un jāvēlē jauns, jo pašreizējais sasaukums nācis ar solījumu neaizskart pensijas. "Tas attiecas pirmām kārtām uz "Vienotību", sākot ar [deputāti Ilzi] Viņķeli un beidzot ar [finanšu ministru Andri] Vilku," uzsvēra Brigmanis.

Valdībai esot jāprot pierādīt starptautiskajiem aizdevējiem, ka ir iespējams iekasēt vairāk līdzekļu no ēnu ekonomikas apkarošanas, nevis nogriezt līdzekļus ZZS pārvaldībā esošajās sociāli jūtīgākajās jomās.

Jau vēstīts, ka koalīcija nedēļas sākumā vienojās par papildu konsolidācijas pasākumiem 27 miljonu latu apmērā, taču aizdevēji pieprasa budžetu konsolidēt par 50 miljoniem latu.

Komentāri (127)

ltvpanorama 11.02.2011. 11.22

cūcisks popūlisms,,,’vai Brigmanis ir iesniedzis un novedis līdz galam kādu reālu taupīšanas plānu?..daudz ērtāk tak ir uzbudināt Latvijas Avīzes auditoriju par dižaistāvi uzmetoties..(kā novēlējis dižais Hūte)

+27
-1
Atbildēt

0

viesturs 11.02.2011. 11.08

Ah tu vecais demagog-kumunist brigmani!ko tu te baidi un tricini vaigus!
nejēgas, viduvējības un lūzeri ar savu sīko vīreli priekšgalā…
100 gadus man nav vajadzīga šitā saeima, tava sapuvusī partija un tu brigmani.
vari kaut rīt pasludināt ārkārtas vēlēšanas…

+18
-1
Atbildēt

17

    murnieks112233 > viesturs 12.02.2011. 01.05

    Kādi 4 mēneši?! Dombrovskis pie varas jau 2 gadus un arvien straujāk viss uz leju ripo. Lauki nu jau ir pilnīgi tukši. Nez priekš kā viņi šo valsti atbrīvo? Priekš krieviem vai žīdiem?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > viesturs 11.02.2011. 14.47

    Dzeri, Tu jau sāc atgādināt saplīsušu plati slavēdams V un peldams ZZS stāvot un krītot, ZZS ir uz austrumiem pārorientējusies kustība, kur Lembergam ir 51% akciju, tas tiesa, bet Vienotība savukārt izskatās pēc ķīseļa, no kura pēc Kampara stulbībām un Āboltiņas atklāsmēm sāk izplatīties nepatīkama smaka, kas bojā visu pasākumu kopumā. Reformas nav veiktas, joprojām lāpāmies ar nodoklīšu celšanu priekšā un pakaļā. Tad vēl FM ”feils” ar pilnīgi nepareiziem aprēķiniem inflācijas jomā(pēdējoreiz tik ļoti kļūdijās Godmaņa laikā prognozējot 5% IKP kritumu 2009.g.). Es nekādu dižu ieguvumu no šīs apvienības pagaidām nesaskatu, ja vien kā pretsvaru SC, bet no tā oreola ko Tu būvē gan nav pārāk daudz – ak jā bet tur jau ZZS vainīgi! :)

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > viesturs 11.02.2011. 16.56

    Reformas var sākt, par to neliecina pašreiz notiekošais, nu kaut vai Kampara zicideja iekasēt no vēl maksājošiem…Nasing, FM par to maksā un viņiem ir jāaprēķina iespējamās sekas uz ekonomiku nodokļu celšanai, jo uz mums attiecas arī Māstrihtas kritēriji inflācijā, tā var arī eiro neieraudzīt :(

    P.S. Par inflāciju, iespējams tā nebūtu tik liela, ja ZM kontrolētu produktu eksportu !

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    murnieks112233 > viesturs 12.02.2011. 16.53

    Vai tad es saku, ka V.D. sev kabatā bāž? Ar to ir par maz, lai vadītu valsti. Kur ir progresīvais nodoklis? Kur ir strukturālās reformas? Lauku skolu un slimnīcu likvidēšana nav strukturālās reformas, bet gan savas tautas iznīdēšana. Rīgas kantori sēž pilni joprojām ar oranžajiem korumpantiem un nevienam mats no galvas nekrīt. Gan jau tūliņ atkal Operas žagars sataisīs parādus, kurus mēs visi apmaksāsim, gribēja jau visu noslepenot.100 mūļi savas jostas nav savilkuši ne par milimetru, tikai turpina piepampt…

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    murnieks112233 > viesturs 12.02.2011. 01.03

    Tu domā, ka JL labāki? Tas sāk ar uzviju pierādīties!

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > viesturs 11.02.2011. 16.26

    Paldies, Betij!

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > viesturs 11.02.2011. 17.00

    Dzeri, PLL gangrēnu es nekad neesmu apstrīdējis un tas priecē. ZZS drīzāk ir zombijelektorāts, kas neskatoties uz visiem mēsliem ko šie laukos ir sataisījuši intensīvi balso, laikam pionieris Brigmanis patīk :D V sava ideja ir, tiesa, pagaidām švakāk ar realizāciju, bez tam manas domas par SCP domājams jau zini.

    Betij, es biju domājis salīdzinājumā nevis, ka FM jāatbild par Slaktera prognozēm.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ilze_zagare > viesturs 11.02.2011. 16.26

    To Krix. Lai gan balsoju par Vienotību ar aprēķinu, ka ja mana balss neaiziet tiem, kas ir sipmpātiskāki, tad vismaz “mazākajam ļaunumam”, kas kaut ko var darīt valsts labā. Tavam viedoklim nākas piekrist.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    viesturs > viesturs 11.02.2011. 11.40

    ir pagājušas 100 dienas.par ko ir runāts:kravcovs nerunā latviski un partijas siekalām šķīstot apdāvina sevi ar amatiem!viss-ne reformas ne idejas nekā!pilnīgi nekā!

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs_kirsis > viesturs 12.02.2011. 15.27

    Lellīt, manu jauko Bārbij, dabon kādu labāku par V.D.! Viņš sev nekā kabatā nav iebāzis. Puzes rūķītis ar lielo Hūti pazīst tikai savu kabatu. Bet lauki ir pārapdzīvoti, to nevar noliegt. Ražošana būtu jānovirza uz novadu centriem, kuros jārada rūpniecība ar augstu PV.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > viesturs 11.02.2011. 14.10

    Ir jau ir spogulis.Ar piebildi,ka politmafija pa 20 gadiem savas pozīcijas labi nostiprinājusi.Jauniem ienākt,praktiski nav reāli to pašu vēlēšanu likuma,naudas atkarības,utt dēļ.Tā nu pat informētam pilsonim sanāk balsot par ” mazāko ļaunumu”,kas bieži vien ir deformēta izvēle :izmanīgs blēdis vai godīgs muļķis.Finālā sanāk nebaudāms rasols no abiem :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    tocelovskis > viesturs 11.02.2011. 16.51

    Krix, vai Tu tiešām domā, ka 4 mēnešu laikā ir iespējams veikt nopietnas reformas?
    4 mēnešu laikā, labākajā gadījumā, varētu tikai tapt plāni šādām reformām.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > viesturs 11.02.2011. 16.37

    @Krix
    Jābeidz apelēt pie FM prognozēm par inflāciju 2011.gadā:
    1) inflācijas prognozes bija balstītas uz status quo situāciju uz 2010.gada oktobri;
    2) tajās nav iekļautas nodokļu izmaiņas, jo tad, izskatot katru budžeta variantu, būtu jākoriģē prognozes, kas būtu ellīgs darbs;

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > viesturs 11.02.2011. 16.17

    Krix, liecinu, Dzeris ir Vienotības atbalstītājs, bet arī viens no pirmajiem, kas norāda uz kļūdām, nejēdzībām un neslēpj savu – atšķirīgu viedokli. Tāpēc vārdi par oreola būvēšanu izklausās vai nu pēc neinformētības, vai nu – pec apzinātas maldināšanas.

    “FM ”feils” ar pilnīgi nepareiziem aprēķiniem inflācijas jomā(pēdējoreiz tik ļoti kļūdijās Godmaņa laikā prognozējot 5% IKP kritumu 2009.g.)”
    Nesaprotu, kāpēc tagadējai valdībai jāatbild par Godmaņa valdības laikā pielaistām kļūdām?

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > viesturs 11.02.2011. 15.38

    1) Oreolu V galīgi nebūvēju, bet, salīdzinot ar ZZS un PLL tā, vismaz, ir partija, kas pārstāv nosacīti liberāli, demokratiski un prorietumnieciski noskaņotas sab, daļas interses. Ko pārstāv tās divas, visi zina.
    2)V ir apvienība, un nav nekāds biznessprojekts ar autoritāru kārtību, kur visi pakļaujas viena cilvēka komandai, taisni tāpēc tur, reizēm, izskatās pēc anarhijas, katram savs viedoklis, utt., bet, tā ir daudz labāk, vismaz ilgtermiņā, kā ZZS kalpošana vienam cilvēkam, kad vispār neko nevar prognozēt, kā tā rīkosies, ko tai pavēlēs.
    3) Ar visiem trūkumiem, arī dažu ministru neveiksmīgu izvēli, pārāk lielām ambīcijām – tās ir taktiskas kļūdas, stratēģiski V vienmēr virzīsies uz atklātu sabiedrību, liberālu ekonomiku, tiesisku valsti, ko nevar teikt par pārējiem, tāpēc, V pat salīdzināt nevar ar pārējām partijām.
    4)V ir sava ideoloģija, atšķirībā no pārējiem ( skast augstāk)
    5)V sastāv no dzīviem cilvēkiem ar saviem trūkumiem, bet, tie ir dzīvi cilvēki, nevis PLL un ZZS zombiji, kam vispār atrofējušās tās smadzeņu daļas, kas atbild par domāšanu un iniciatīvu, toties, hipertrofējušās daļas, kas pataisa cilvēku par paklausīgu izpildītāju, bez patstāvīgas domāšanas un spriešanas, ar atrofētu pašcieņu un pašapziņu, ko īsumā var nosaukt par pieres daivas iztrūkuma sindromu.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > viesturs 11.02.2011. 14.00

    Lai cik tas nepatīkami skan, mūsu Saeima, tomēr, ir sabiedrības spogulis.
    Es saprotu, sabiedrība var kļūdīties vienu, nu divas reizes, bet, ja 20 gadus balso par vieniem un tiem pašiem, kas tikai nedaudz parotē un pamaina nosaukumus, tai pat laikā bļaujot, cik viss ir slikti, tad tā ir sabiedrības šizofrēnija.
    Nu, iespējams, izņemot tos 30%, kas nobalsoja par cerībām uz ;labāku politiku – V.
    Bet tas jau bija skaidrs, ka mūs nekas labs negaida, kopš tā referenduma, kur tautas vairākums iestājas ( balsojot vai neejot balsot, noticot Daudzes un Kaulīša propogandai) pats pret savām tiesībām atlaist Saeimu.
    Es otru tādu valsti nezinu, kur tauta nobalso pret savu tiesību paplašināšanu.
    Tā ka var rīkot tās ārkārtas vēlēšanas kaut katru dienu – pa lielam nekas nemainīsies.
    Un Saeima mums sen pārvērtusies par, faktiski, dekoratīvu orgānu, jo lielākā daļa vispār balso pēc īpašnieka komandas, visi nopietnie lēmumi tiek pieņemti citur.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarstraidass > viesturs 11.02.2011. 11.20

    Jā. Ja Brigmanis kā potenciāls valdības gāzējs gribēs panākt ārkārtas vēlēšanas, tad viņš tādas dabūs. To jau tāpat visi apzinās. Tikai vai no tā kādam paliks labāk?

    Krilovam ir tāda fabula “Kvartets” – par bezbēdīgo mērkaķi, ēzeli, āzi un līkķepaino lāci, kuri gribēja spēlēt mūziku, un lai labāk izdotos, visu laiku pārsēdās. Sk. http://www.stihi-rus.ru/1/krylov/5.htm . Ja nu PLL vairs Saeimā neiekļūs, jāizdomā, kā var pareizi sasēdināt Latvijā atlikušās 4 partijas.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 11.02.2011. 11.53

Ko tad šeit Brigmanis aizstāv? Daudzi pensionāri saņem tiešām pamatīgas pensijas un daudzi tās ir ieguvuši ne visai likumīgā veidā, piemēram pēdējos darba mēnešos saņemot lielu papildus atalgojumu. Tāpēc nebūtu nekas amorāls, ja šādos grūtos laikos tos pensionāru ienākumus nedaudz izlīdzīnātu, tāpat kā tos politiski atbildīgo personu un neaizvietojamo speciālistu ienākumus. Tas būtu tikai taisnīgi, nevis uzkraut visnabagākajai iedzīvotāju daļai ne tikai ienākumu un sociālo, bet arī vēl elektrības taupības un īres komunālo maksājumu nemaksātāju atbalsta nodokli. Pie kam tas elektrības taupības nodoklis ir balstīts uz absolūti sagrozītiem faktiem, tāpat kā parādu kompensācijas nodoklis īrniekiem.

+12
-2
Atbildēt

1

    austrisv > mxblack 12.02.2011. 09.49

    Opi!
    Piekrītu! Jāpalielina arī izdienas pensiju vecums. Piemēram policijas darbinieki, kuri nav pat policisti bet Policijas administrācija sēžot savos kantoros , vienalaga saņem izdienas pensiju! Vai tik armijā jau nav pensionēšanās vecums 45 gadi. Cik mūsu valstī jau nav saražots ģenerāļu skaits, kas sa’nems milzu pensijas, pie tam nemaksājot vai maksājot daudz mazāku soc. nodokli! Kur tad vēl pārslogotie diplomāti un pašdarbības pulciņu vadītāji, kuri arī par brīnumu saņem ātrāk pensijas! Tas viss būtu jāpārskata un Brigmanis , lai sstrādā šai jautājumā, jo ZZS atbildībā ir labklājības joma un tajā ir tik daudz ko darīt, lai to sakārtotu!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu