Medvedevs atstādinājis no amata vairākus drošībniekus • IR.lv

Medvedevs atstādinājis no amata vairākus drošībniekus

46
Avots: AFP/LETA

Doku Umarovs uzņemas atbildību par teroraktu Maskavas Domodedovas lidostā

Ziemeļkaukāza nemiernieku kustības "Kaukāza emirāts" līderis Doku Umarovs uzņēmies atbildību par pagājušajā mēnesī sarīkoto teroraktu Domodedovas lidostā, vēsta aģentūras LETA un AFP.

"Operācija tika veikta pēc mana rīkojuma," videoierakstā nemiernieku tīmekļa vietnē "kavkazcenter.com" paziņo Umarovs. Viņš brīdināja, ka šādi uzbrukumi notiks arī turpmāk.

Paziņojumā Umarovs norāda uz musulmaņu iznīcināšanu Irākā, Afganistānā un citviet, “bet, kad mēs atbildot darām to, kas mums atļauts, tad uzreiz visa pasaule mums uzbrūk”.

Pagājušajā piektdienā Umarovs izplatīja videoierakstu, kurā solīja 2011.gadu Krievijai padarīt par "asiņu un asaru gadu". Ierakstā Umarovs teica, ka kaujinieku uzbrukumi valsts sirdī ir domāti kā trauksmes zvans vienkāršajiem krieviem, kuriem jāprasa saviem līderiem aiziet no reģiona, netieši norādot uz saistību ar teroraktu Domodedovā.

"Ar Dieva gribu mēs šo gadu jums pārvērtīsim par asiņu un asaru gadu," ierakstā sacīja Umarovs. Pēc viņa teiktā, uzbrukumi ir atbilde uz "nelikumībām", kuras reģionā atnesis premjerministrs Vladimirs Putins un "viņa suņu bars".

Kā paziņojušas varasiestādes, Domodedovas lidostā teroraktu sarīkojušais pašnāvnieks spridzinātājs cēlies no Ingušijas autonomās republikas.

24.janvārī notikušais terorakts prasījis 35 cilvēku dzīvības, bet tajā ievainoti tika 180 cilvēku.

Doku Umarovs ir viens no pēdējiem dzīvi palikušajiem čečenu partizānu komandieriem un par nemiernieku līderi tika iecelts 2006.gadā.

Tikmēr Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs atstādinājis no amatiem vairākus Federālā drošības dienesta (FDD) virsniekus, kuri bija atbildīgi par drošības dienesta kļūdām un noveda pie asiņainā uzbrukuma Domodedovas lidostā.

Nav atklāts ne precīzs atstādināto darbinieku skaits, ne viņu vārdi.

Līdz šim Medvedevs uzbrukumu nenovēršanā vainojis vidējā līmeņa milicijas darbiniekus un Domodedovas lidostas vadību. Taču novērotāji vairākkārt teikuši, ka tā vispirms bija drošības dienesta kļūda, kuram neizdodas atturēt kaujiniekus no spridzinātāju pašnāvnieku nosūtīšanas uz Krievijas pilsētām.

Komentāri (46)

artis_blakis 08.02.2011. 21.51

Zelma Birzniece.Esmu dzīvojusi blakus izsūtītai čečenu tautai Kazahijā.Varu tikai apbrīnot krievu valdības stulbumu-čečēnus viņiem neuzvarēt.Ja mēs cenšamies pasargāt savus bērnus,tad čečenu māte savam mazgadīgam dēlam saka ņem rungu un ej cīnies par savu tautu,bet es gādāšu,lai mūsu tauta vairojās.Ir jāņem vērā šīs tautas mentalitāte un jāļauj dzīvot pēc viņu likumiem

+4
-1
Atbildēt

0

janazakovica 08.02.2011. 14.56

nabaga visu Latvijai labi padomaja ar ko sasienas ar erika jekabsona starpniecibu..

+1
0
Atbildēt

1

    lebronj2356 > janazakovica 08.02.2011. 16.01

    Kāds sakars Doku Umarovam ar kkādu vietējo čečenu uzņēmēju – sponsorē kaujiniekus Kaukāzā vai ? No politiskajiem savedējiem gan ieteicams izvairīties….Nevajag preses un citu politikāņu pīles atgremot….

    Par to atbildības uzņemšanos – iespējams, ka nav nemaz viņu nopelns, kurš tad tur kontrolē visādus kaujiniekus grupējumus, bet iespēja ”paspīdēt” un norādīt sponsoriem Emirātos uz savu ”veikumu” gan ir ! Čekai(FSB) ar noder – nav tālu vainīgie jāmeklē ! Klimovičam bija labs raksts par šo kā terors Kaukāzā sākās – un sākās ar to, ka paši krievi likvidēja visus sekulāros seperātistus, vietā atnāca fundamentālisti….

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

austrisv 08.02.2011. 14.51

Paldies Dievam, ka neesam vairs PSRS sastāvā un zem Putina režīma!

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu