Rozi un Gravu iecels “Lattelecom” padomē • IR.lv

Rozi un Gravu iecels “Lattelecom” padomē

22
Foto: Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

No "Lattelecom" padomes izslēgs TP un TB/LNNK pārstāvjus, vietā – ZZS un JL cilvēki

Privatizācijas aģentūra (PA) piektdien nolēmusi darbam SIA "Lattelecom" padomē virzīt bijušo zemkopības ministru un deputātu Mārtiņu Rozi (ZZS), bijušo partijas "Jaunais laiks" (JL) ģenerālsekretāru un 9.Saeimas deputātu Uldi Gravu, kā arī aviokompānijas "airBaltic" padomes locekli Raiti Tukānu.

Kā vēstī aģentūra LETA, atsaucoties uz PA sabiedrisko attiecību pārstāvis Gunti Kārkliņu, lai kandidātus apstiprinātu un veiktu izmaiņas "Lattelecom" padomē, vēl nepieciešams dalībnieku sapulces lēmums.

PA informē, ka "Lattelecom" padomē turpinās strādāt tās priekšsēdētājs Gatis Kokins, padomes priekšsēdētāja vietnieks Leifs Anderss Gilders, kā arī padomes locekļi locekļi Jānis Grēviņš, Kārlis Krēsliņš, Ūve Larss Alms, Ivonna Djerfa, Jūakims Rolfs Sundstrems un Tīja Tuovinena.

Tas nozīmē, ka vietas padomē zaudēs Tautas partijas (TP) pārstāvis Reinis Bērziņš un "tēvzemiešu" pārstāve Inga Spriņķe.

Jau vēstīts, ka "Vienotības" līdzpriekšsēdētāja, Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa "Vienotības" principu maiņu attiecībā uz politiķiem pietuvinātu personu iecelšanu valsts un pašvaldību uzņēmumu valdēs un padomēs skaidroja ar nepieciešamību nodrošināt koalīcijas stabilitāti.

Brīva vieta "Lattelecom" padomē parādījās pēc tam, kad janvāra beigās padomes locekļa amatu pameta Arnis Luhse. Kopš 2010.gada decembra Luhse pilda VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāja amata pienākumus.

51% "Lattelecom" pieder Latvijas valstij un 49% – Zviedrijas telekomunikāciju uzņēmumam "TeliaSonera".

Kopumā "Lattelecom" ir 11 padomes locekļi – seši no tiem pārstāv valsts kapitāldaļas, savukārt pieci pārstāv Ziemeļvalstu koncernam "TeliaSonera" piederošās daļas.

 

Komentāri (22)

ivetao2007 04.02.2011. 23.06

Vecos labajos laikos tādu milzu uzņēmumu VEF vadija viens direktors saskaņa ar līgumu, ko viņš bija noslēdzis ar valsti. NekĀdi liekži – padomes lockļi tur nebija. Tikai galvenais inženieris un galvenais grāmatvedis. Tad cilvēki pildīja norunas un līgumus. Padomijas laikā bija tāpat. Interesanti, ka TELEFUNKEN filali Latvijā “Apsītis un Žukovskis” vadīja direktors Apsītis. Gan Ulmaņa laikos un vēl ilgi ari paodomijas laikos. Vēlāk šis uzņemums kļuva par Rigas radio rūpnīcu [RRR] vai “Radiotehniķi”. Vefam bija savs konstruktoru birojs – TPN un RRR – savs “Orbita”. Patiesībā ja atlaistu 3/4 birokrātu, neviens parasts cilvēks to nepamanītu.

+10
-1
Atbildēt

2

    AndrisBuikis > ivetao2007 07.04.2011. 13.26

    Nu ta laimīgu taciņu- atpakaļ uz zelta padomiju, tur nebūs ne bezdarba ne citu problēmu, tikai, ja nebūsi sukač, uz ārzemēm netiksi… :(

    0
    0
    Atbildēt

    0

    anrijs > ivetao2007 05.02.2011. 00.08

    Pamanītu gan … elpot kļūtu vieglāk … visādās nozīmēs!

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

garausiitis 05.02.2011. 10.22

Problēma nav padomēs, bet gan formā kā tās tiek izraudzītas. Ja konkrēti par Gravas un Rozes iecelšanu , tad tad tas tikai pierāda, ka nevienam pa lielam nav svarīga Lattelekom attīstība , bet gan svarīgi novietot pie vietas cilvēkus, kuri pēc tam varēs pakoriģēt ģenerālās naudas plūsmas pie kam praktiski neko nesajēdzot no telekomunikācijām.

+6
0
Atbildēt

0

dro 04.02.2011. 23.43

Manuprāt loģiska rīcība, lai izslēgtu PLL pretdarbību. Vai tik ātri aizmirstas Jakāna izdarības? Cita lieta, vai vispār nevajadzētu likvidēt šīs caurkritušo politiķu barotnes?

+6
-3
Atbildēt

1

    astra_ozo > dro 06.02.2011. 13.18

    Tiešam loģiska rīcība – gan Grava, gan Drēska ziedojuši Jaunajam laikam ievērojamas summas. Grava vispār ir regulārs ziedotājs – 5000, 3000, 2000 (internetā ziņu ir daudz), Drēska arī savai parķejai pērn ziedojusi 3000 latus.
    Kā redzams – mīlestība atmaksājas, ne tikai pārnestā, bet arī tiešā nozīmē….

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu