Pie bagātiem onkoļiem • IR.lv

Pie bagātiem onkoļiem

14
Aivars Ozoliņš

Apsūdzības Šķēlem un Šleseram pasteidzinās oligarhu laiku galu Latvijā

Kad Aivars Lembergs pirms mēneša kļuva par vienkārši cietumnieku, Latvijas kolektīvajā apziņā radās 15 gadus nebijis tukšums — neviena smagos noziegumos apsūdzēta oligarha. Pirmdien prokuratūra ar uzviju atjaunoja lietu līdzsvaru, uzrādīdama apsūdzības uzreiz abiem pārējiem — Andrim Šķēlem un Aināram Šleseram.

Abu nesodāmība bija šķitusi tikpat stabila, cik Lemberga tiesāšana bija izskatījusies nebeidzama. Vēl neminēsim, vai viņiem ir cerības aiziet pa celmlauža ceļu. Taču plunkšķis ir pamatīgs, un cunamīši jau iztramdījuši kurkuļus Latvijas politikas dīķa niedrēs.

Šķēle pirmdien, pirms zust «komentāru nebūs» mākoņos, pasvieda publikai ironiski izgudru neizpratni — 12 gadus neesot aicināts sniegt liecības, bet te piepeši apsūdzēts! Sak, fui, redzat, kādi tie prokurori?

Tāpēc svarīga uzziņa — Šķēle tagad ir apsūdzēts nevis «digitālgeitā», kuru tiesa sāka skatīt 2008. gadā un kurā viņš bija liecinieks (uz apsūdzēto sola sēdās Ēķis, Liepnieks, Rubenis, Krongorns un vēl 16 iekritušie un uzmestie), bet gan no šīs lietas atvasinātajā, 2010. gadā sāktajā kriminālprocesā par digitālās televīzijas otro afēru, kuras rezultātā uzņēmumam Lattelecom (tagad Tet) nodarīti 7,6 miljonu zaudējumi. Pērn oktobrī prokuratūra šajā lietā uzrādīja apsūdzību uzņēmuma bijušajam vadītājam Jurim Gulbim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu