Avīze: Lidmašīnā mirušais latvietis bijis narkokurjers • IR.lv

Avīze: Lidmašīnā mirušais latvietis bijis narkokurjers

21
Foto: Sveikata Grožis, F64

Latvijas policijai pagaidām nav oficiāla apstiprinājuma par nāves cēloni

Pagājušajā nedēļā Azoru salās mirušā Latvijas pilsoņa nāves cēlonis bijis narkotikas, atsaucoties uz Ārlietu ministrijas Konsulārajā departamentā saņemto informāciju, otrdien raksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA). Oficiāla apstiprinājuma par 22 gadus vecā dobelnieka Edgara R. nāves apstākļiem Latvijas policijai pagaidām nav, vēsta aģentūra BNS.

Iespējams, gados jaunais, sportiskais puisis bijis narkokurjers. Latvijas policija pagaidām izmeklēšanā nav iesaistīta un darīs to pēc Portugāles tiesībsargu uzaicinājuma.

Pagājušajā nedēļā Latvijā kāda ģimene Dobelē saņēma traģisku vēsti – lidmašīnā palicis slikti 22 gadus vecajam Edgaram. Sākotnējā informācija liecināja, ka viņš bijis ceļā no Amerikas. Raidījums "Degpunktā" piektdien aicināja līdzcilvēkus atbalstīt pāragri no dzīves aizgājušā Edgara ģimeni, lai kopīgā labdarības akcijā savāktu 5000 latus jaunieša mirstīgo atlieku pārvešanai uz Latviju.

Telekompānija LNT ziņoja, ka puisis miris Portugālē pēkšņu sirdsdarbības problēmu dēļ. Veselības problēmu dēļ lidmašīnai nācās veikt ārkārtas nolaišanos Azoru salās Portugālē. Par jaunieša dzīvību cīnījušies vietējie mediķi, taču Edgara sirds pārstājusi pukstēt. Palīdzēt aicināja arī labdarības portāls ziedot.lv.

Sestdien starptautiskajos medijos parādījās cita informācija par šo gadījumu. "The Aviotion Herald" ziņoja, ka lidmašīna "Iberia Airbus A340-300", ar ko lidojis Edgars, bija ceļā nevis no ASV, bet no Gvajakilas pilsētas Ekvadoras uz Madridi Spānijā. Kad lidmašīna atradās virs Atlantijas okeāna ziemeļrietumos no Azoru salām, 22 gadus vecam vīrietim pēkšņi kļuva slikti, un lidmašīnas apkalpe nolēma veikt ārkārtas nosēšanos Terkeiras Lahes lidostā Portugālē. Pasažieris nomira pa ceļam uz slimnīcu. Terkeiras policija ziņo – pēcāk autopsijā atklājies, ka vīrietis bija vedis ievērojamu daudzumu kokaīna kapsulu savā vēderā.

Pirmdien Portugāles mediji vēstīja, ka puisis miris no narkotiku pārdozēšanas – līķa sekcijā atklājies, ka puiša organismā izšķīdis liels daudzums kokaīna. Tiesu medicīnas ekspertīze atklāja, ka ķermenī paslēptā kokaīna apjoms ir apmēram 3000 devu. Ekspertiem izdevies savākt 1450 devas, jo "pārējais kokaīns bija izšķīdis pa visu ķermeni", vēstīja portugāļu ziņu portāls tvi24. Kriminālpolicija apstiprina, ka vīrietis savā kuņģī vedis narkotikas, iepakotas mazos "konteineros", iespējams, pirms tam tos norijot.

Šāds narkotiku pārvadāšanas ceļā ir plaši izplatīts, lai kokaīnu pārvadātu no Dienvidamerikas valstīm uz Ameriku vai Eiropu. Zināmi vairāki gadījumi, kad šīs kapsulas, kuras ir lielu vīnogu apmērā, plīst kuņģī, un cilvēku tad praktiski nav iespējams glābt.

Latvijas Valsts policija oficiālu informāciju no portugāļu varas iestādēm nav saņēmusi, taču no konsulārā dienesta iegūtā informācija apstiprina, ka Azoru salās mirušais puisis ir latvietis Edgars R. Valsts policijas preses pārstāvis Aigars Bērziņš NRA apliecinājis, ka no Ārlietu ministrijas saņemta ziņa par pilsoņa nāves gadījumu, kas, pēc sākotnējās informācijas, ir Edgars R. Oficiālas informācijas policijai nav. Gadījumos, ja ārvalstu tiesībsargiem ir nepieciešama informācija no Latvijas, tie noteiktā kārtībā sazinās ar Latviju, taču pagaidām tas neesot noticis. Līdz šim Edgars R. nav bijis policijas redzeslokā, un policija pagaidām neplāno nekādas darbības.

Atsaucoties uz personas datu aizsardzību, Ārlietu ministrija nevar izpaust Portugālē mirušā vīrieša vārdu, tomēr apstiprina, ka tas ir Latvijas pilsonis. Policija pašlaik nekomentē, vai Edgars varētu būt bijis narkotiku kurjers. Iespējams, viņam bijis piedāvāts darbs ārzemēs, laba peļņa. Pēdējo piecu gadu laikā nav bijis neviena gadījuma, kad kāds Latvijas iedzīvotājs būtu pieķerts, šādi vedot narkotikas. Tiesa, policijā atminējās, ka 2008.gadā tika aizturēta kāda persona ar narkotikām un vēlāk tika atrasti pierādījumi, ka šī persona ir vedusi narkotikas, visticamāk, kokaīnu. Šis cilvēks pašlaik ir ieslodzījumā uz astoņiem gadiem.

Komentāri (21)

Grandāne 25.01.2011. 14.08

Kāpēc tagad visiem ir kautkas jāpadomā, ja pats puisis iepriekš nevarēja padomāt?

+6
-1
Atbildēt

0

Maija 25.01.2011. 13.22

mirušā ģimene, protams, jūtas tik pat slikti kā jebkura cita ģimene, kas pēkšņi zaudējusi kādu savējo
problēma te ir ar morāli, par mirušajiem sliktu runāt neesot pieklājīgi tāpēc par šo narkokurjeru neizteikšos, bet kā jūtas tie cilvēki, kuri paklausīja Degpunkta aicinājumam ziedot naudu narkotiku kurjera mirstīgo atlieku atgādāšanai uz Latviju? Vai viņi nejūtas piečakrēti?

+3
-1
Atbildēt

5

    raimonds_bossltd > Maija 25.01.2011. 14.53

    to Jānis
    Vai tevi skolā nedauzīja kā meli un kuces bērnu?

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    snjuu > Maija 25.01.2011. 13.48

    Narkokurjers šamējais bija pirms tam (ja bija). Tagad šis ir miris LR pilsonis. Tā arī nesaprotu, kāpēc mirušos LR pilsoņus neved mājās ĀM. Izdevumi pārlieku milzīgi nebūs, bet PR ļoti labs (“mēs cienām savus pilsoņus”).

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    snjuu > Maija 25.01.2011. 15.13

    =ar mirstīgo atliku nogādāšanu uz dzimteni jārūpējas katram pašam=
    ===
    Nez, man tomēr liekas, ka valsts lēti, bet skaisti žesti ir ļoti laba lieta. Arī līķu vešana glabāšanai mājās, citādi mētājas tie latviešu kauli pa visu pasauli. Nav kārtības.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Mārčonkuls > Maija 25.01.2011. 13.54

    Jā… būtu Dobelis deputātos, tas fiksi vien šito lietu sakārtotu, jo esot arī Haritonovam līdzējis nepatīkamā situācijā.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Maija > Maija 25.01.2011. 14.30

    par mirstīgo atliku nogādāšanu uz dzimteni jārūpējas katram pašam izdarot elementāru lietu, tas ir, nopērkot apdrošināšanas polisi ar šādu opciju, tas maksā dažus € dienā.
    Es kā nodokļu maksātājs nevēlos, ka mani nodokļi tiek bezjēdzīgi tērēti to neapzinīgo pilsoņu mirstīgo atlieku nogādei dzimtenes kapulaukos, kuri var atļauties nopirkt aviobiļeti uz tālām zemēm, bet nevēlas piemest dažus €, lai apdrošinātos pret nelaimes gadījumiem.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

info 25.01.2011. 17.39

chalis sanjeema ko bija pelniijis.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu