Alekseja Naumova gleznas • IR.lv

Alekseja Naumova gleznas

22

No 12. janvāra galerijā "Daugava" (Vecrīgā, Alksnāja ielā 10/12) būs skatāma Mākslas akadēmijas rektora, profesora Alekseja Naumova personālizstāde "Gleznas"

"Mākslinieks nav sevi apgrūtinājis domājot par īpašu nosaukumu, bet arī šis pasaka daudz, īpaši jau tiem, kuri interesējas par glezniecību, spēj uztvert un izbaudīt to, arī novērtēt šīs bezgala saistošās pasaules bagātības. Es gan domāju, ka vairāk vai mazāk var katrs, ja tikai uzdrīkstas atvērt durvis uz šo pasauli. Ir jau arī cits un ļoti respektējams viedoklis, ka mākslu uztvert var tikai sagatavots skatītājs. Ja tā sagatavotība izpaliek, ir jāsāk un prof. Alekseja Naumova izstāde var būt īstais brīdis, lai pieklauvētu pie glezniecības durvīm," par izstādi raksta Anda Treija.

"Protams, par Alekseju Naumovu runājot, var teikt, ka laba skola ( I.Zariņš, Ed Kalniņš), talants un darba spējas raksturo šo autoru un tā ir patiesība, bet pāri visam viņa aizrautība,mīlestība pret glezniecību. Jā, viņam patīk ceļot, lielu baudu sagādā mūzika, opera un teātris, bet man tā vien šķiet, ka tas ir tāpēc lai gleznotu, lai sevī kurinātu to emociju pasauli, kas pēcāk izpaužas uz audekla.

Kā jau ziemeļnieku, Alekseju Naumovu vilina dienvidu jūras, ēnu spēles mūžīgi zaļajos dienvidu dārzos, tilti un celtnes – arhitektūra, kuru pieņemts saukt par sastingušu mūziku. Jā, viņš ir spilgto, košo toņu meistars, jo viņa audekli tik bieži zaigo krāsu priekā, tas uzrunā un nevar atstāt vienaldzīgu, tādas toņu attiecības, tādas gaismēnas var atrast tikai dabā, tās grūti , domāju – neiespējami ” sacerēt” darbnīcā. Tāpēc mākslinieks daudz strādā plenērā. Viņam netraucē garāmgājēju izrādītā interese, transporta troksnis, viņš ir savā – glezniecības pasaulē."

 

 

Komentāri (22)

Ludmila Sočņeva 02.01.2016. 15.01

Precizējums:

Personīgie blogi.

Latvijas cittautieši.

+1
0
Atbildēt

0

KRUSTTEVS 08.01.2016. 16.31

Da misl katoruju vi hateli donesti..ana ne ponatna…

0
0
Atbildēt

0

Ciniķis 04.01.2016. 11.23

Sen šie murgojumi nebija manīti, es jau sāku uztraukties…

+1
-1
Atbildēt

1

    Ludmila Sočņeva > Ciniķis 04.01.2016. 19.13

    God. Ciniķis!

    Paldies par Jūsu komentāru 04.01.2016. 11:23

    Kāpēc Jūs lasāt kaut kādus “poļu murgojumus”?

    Vai Jums ir kāds specifisks rasu naids pret vietējiem poļiem un reliģiskais naids pret katoļiem?

    Katoliete Ludmila Sočņeva

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu