Lekcija: Arhitektūras sekas un cēloņi • IR.lv

Lekcija: Arhitektūras sekas un cēloņi

35

Arhitektu biroja “ Sarma & Norde Arhitekti”  lekciju cikla “Kino un Arhitektūra” nākamais pasākums būs, jo tajā uzstāsies Nīderlandes Aritektūras Institūta direktors Ole Baumans (Ole Bouman), kuram ir spēcīga pārliecība, ka arhitektūra ir un tai vajag būt aktīvai un palīdzošai un īpašai jau šobrīd. 

Kinolektorijs „Arhitektūra: cēloņi, sekas un cēloņsakarības” notiks pirmdien, 17. janvārī pl. 19.00 kinoteātrī KSuns, informēja "Sarma & Norde Arhitekti" pārstāvji.

Ole Baumans (1960) ir Nīderlandes Arhitektūras Institūta (Netherlands Architecture Institute) direktors, vairāku arhitektūras grāmatu līdzautors, publicists, izstāžu kurators un lektors.

Baumans uzskata, ka saasinātās sociālās un ekonomiskās problēmas pasaulē šobrīd pieprasa arhitektūrā paradigmas maiņu uz arhitektūru, kas apzinās sekas (Architecture of Consequence). Līdz šim nereti  arhitektūra bijusi apsēsta ar sevi, tā bijusi pašmērķīga, taču enerģētikas, pārtikas, nabadzības, ekoloģiskās u.c. problēmas  pieprasa citu attieksmi, un tas ir kaut kas vairāk kā antagonisms starp formu un funkciju; tas nav arī sociālisms, bet gan izdzīvošanas jautājums.

„Pasaule saskaras ar virkni dažādu, sarežģītu sociālu problēmu – tādām kā pārtika,veselība, enerģija, vide un sociālā mijiedarbība. Arhitektūra var un tai vajag ieņemt svarīgu lomu šo problēmu risināšanā. Šādu ambiciozu un laikietilpīgu misiju būtu iespējams veikt, ja savus spēkus apvienotu arhitekti, uzņēmēji un politiķi globālajā pasaulē. Šis ir aicinājums uzņemties  atbildību, domāt plašāk un padarīt pasauli par labāku dzīves vietu, ja gribat,” uzskata Baumans

Lekcija notiks angļu valodā

Biļetes uz lekciju nopērkamas KSuns kasēs: cena 2,60 LVL; studentiem 2,10 LVL

Šī jau ir sešpadsmitā lekcija lekciju ciklā „Kino un arhitektūra“ un paredzams, ka cikls turpināsies.

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu