"Prāta vētra" šodien un rīt • IR.lv

"Prāta vētra" šodien un rīt

38
Nora Krevneva, f64

Šovakar "Arēnā Rīga" notiks grupas "Prāta Vētra" koncerts, kurā tiks svinēta grupas jaunā albuma "Izlase 2000-2010" iznākšana, ziņo aģentūra LETA.

Lai koncerta apmeklējums būtu patīkams, tā rīkotāji aicina skatītājus uz koncertu neaizmirst paņemt līdzi savu biļeti. Tekstam un svītru kodiem uz biļetēm jābūt skaidri salasāmiem.

Koncerta apmeklētāji aicināti "Arēnā Rīga" ierasties laicīgi. Halle būs atvērta no plkst.18, bet koncerts sāksies plkst.19.30, koncerta noslēgums plānots plkst.23.

Koncerta apmeklētājiem ar sēdvietās nopirkto biļeti nebūs iespēja iekļūt stāvvietu zonā, bet sēdvietu biļetes īpašniekiem koncerta laikā būs tiesības celties kājās.

Pirms "Prāta Vētras" publiku "Arēnā Rīga" iesildīs Izraēlā dzimušais un Dienvidāfrikā augušais dziesminieks "Yoav".

Jau ziņots, ka oktobrī klajā nāca "Prāta Vētras" jaunais albums "Izlase 2000-2010". Albumā iekļautas aizgājušās desmitgades "Prāta Vētras" raksturīgākās dziesmas. Izlasē apkopotas 20 grupas klausītāju iemīļotas dziesmas, piemēram, "Rudens", "Skoļzkije uļici", "Maybe", "Plaukstas lieluma pavasaris" un citas, kā arī grupas jaunā dziesma "Gara diena". Albuma "Izlase 2000-2010" dizainā izmantotas holandiešu fotogrāfa un nu jau arī atzīta kino režisora Antona Korbijna fotogrāfijas.

"Prāta Vētra" koncertu "Arēnā Rīga" sniegs arī rīt.

 

 

Komentāri (38)

Kalvis Apsītis 14.01.2015. 17.49

Ir tāda zeme Baltkrievija – iespējams, tā ir viena no nedaudzajām vietām virs zemes, kur PSRS laiku pieeja ar nelielām izmaiņām izdzīvoja visilgāk. Protams, tur arī ir kaut kāda privātā uzņēmējdarbība, bet faktiski visu regulē un nosaka valsts institūcijas. Ja mēs tagad apskatāmies, kur viņi ir tikuši (teiksim, apskatoties iekšzemes kopproduktu uz vienu iedzīvotāju pēc pirktspējas paritātes), tad redzēsim, ka Baltkrievijā šis rezultāts ir 16,100 dolāri gadā, bet Latvijā – 19,100 dolāri gadā. Sk. http://1.usa.gov/1DZ06um . Atšķirība ir – bet tā nav ļoti dramatiska. Arī pirmskara K.Ulmaņa diktatūra bija drīzāk līdzīga Lukašenko režīmam nevis Straujumas valdībai – un (vismaz salīdzinājumā ar kara un pēckara postu) K.Ulmaņa diktatūras gadi daudziem palikuši diezgan pozitīvā atmiņā. Bija valsts monopols, kas garantēja iepirkuma cenas. Bija arī koncentrācijas nometnes priekš politiskajiem oponentiem, bet tā speciāli cilvēkus nenogalināja un mākslīgu badu (kā PSRS 1930-to gadu Ukrainā), neorganizēja.

Protams, Baltkrievijas ekonomika ir drusku jocīga – līdz pat nesenai pagātnei viņi izmantoja stipri dotētu Krievijas enerģiju. Tiesa, viņiem tur nav ES struktūrfondu. Manuprāt, var darboties gan tā kā viņi, gan arī tā kā mēs. Ja skatāmies pēc saražotajām lietām, tad tādu Baltkrievijā būs vairāk. No otras puses, Latvijā ir daži tādi pakalpojumi un preces, kuri bija strauji spiesti kļūt konkurētspējīgi. Manuprāt, nav vēlamas nekādas galējības. Ja cilvēkiem pilnīgi noņem iniciatīvu, tad rezultāts ir masveidīga nabadzība. Ja ir pilnīgs “laissez faire” un Ayn Rand libertārisms, tad, protams, izdzīvo stiprākie, tomēr var gadīties, ka tiek izšķērdēti cilvēkresursi. Jo dažam labam cilvēkam ir grūti sevi motivēt – viņam vajadzīgs darbaudzinātājs.

+9
0
Atbildēt

4

    edge_indran > Kalvis Apsītis 15.01.2015. 14.40

    ——-

    Valsts parāds pērn pieaudzis gandrīz par miljardu eiro, sastāda 37% no IKP

    Latvijas centrālās valdības parāds 2014. gada beigās bija deviņi miljardi eiro, atsaucoties uz operatīvajiem datiem, aģentūrai BNS pavēstīja Valsts kases preses sekretāre Eva Dzelme.

    http://m.la.lv/valsts-parads-pern-pieaudzis-gandriz-par-miljardu-eiro-sastada-37-no-ikp/

    ==============================================================================

    Vai banksteri arī Baltkrievijas valdību (valsts pārvaldi) uz kredītu adatas jau uzsēdinājuši – par atkarīgiem un paklausīgiem padarījuši?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Kalvis Apsītis 14.01.2015. 19.02

    ——–

    Ir tāda valsts – Francija.

    https://www.youtube.com/watch?v=9q3AWRiM0VE

    “French anti-terror laws toughened 14 times since 1986”

    http://www.euronews.com/2015/01/13/french-anti-terror-laws-toughened-14-times-since-1986/

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    lama > Kalvis Apsītis 16.01.2015. 14.37

    ..pilnīgs “laissez faire” un Ayn Rand libertārisms, tad, protams, izdzīvo stiprākie, tomēr var gadīties, ka tiek izšķērdēti cilvēkresursi. ..

    _________

    …..un ne visai lielās nācijas iznīkst.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Kalvis Apsītis 15.01.2015. 10.42

    Negribu gari klāstīt, bet par Baltkrieviju viss ne tuvu nav tik rožaini. Galvenā konkurēt spējīgā eksporta prece uz rietumiem Baltkrievijā ir naftas produkti un ķimikālijas un kaut kas no militārās ražošanas. Viss pārējais pa lielam var tikt “nogrūsts” tikai uz bijušās padomijas republikām. Sakara ar Krievijas krīzi un pirktspējas kritumu Baltkrievijas rūpnīcu saražotais (ledusskapji,tv etc.) stāv noliktavās,un nevienam nav vajadzīgs. Tā vēl būtu pusbēda,bet ņemot vēra to, ka viss tiek salikts no tām pašam rietumu, vai ķīniešu detaļām, kuras jāpērk par valūtu(lasi $ ), viss maksā,tik cik tas maksā,un nekāda dempinga politika praktiski nav iespējama un pašai Baltkrievijai valūta vajadzīga,kā ēst, jo viņu zaičiki,vai kas viniem tur nevienam nav vajadzīgi.

    Strādniekus protams nevar atlaist vai samazināt skaitu, jo Baltkrievijā ir laimes zeme,un nav bezdarbnieku un valsts visiem “nodrošina darbu”. Tikai tās izslavētās rūpnīcas tagad strādā nepilnu darba dienu vai pat nedēļu. Att. samaksāts arī tiek par nepilnu slodzi. Varbūt kādi 100$ mēnesī sanāk, visi ir laimīgi,rūpnīcas strādā, darbs ir. Paldies partijai un valdībai un Btajkam!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

Anonīms 15.01.2015. 07.01

Ok, skarbs bet pamatots raksts! Protams ka nepastāvīgums un mainība bijusi vienmēr, taču šodien viss mainās hipertrofēti.

Vien “Tas, ka katrai otrai ģimenei ir sava raža, laupa gan ienākumus Latvijas zemniekiem (un sadārdzina to produkciju), gan mūsu pašu laiku. Nav bezmaksas laika! ” – tomēr viena niansīte… nav taču nekāds noslēpums par komerciālās produkcijas ķīmiju. Un nedomāju ka zemniekiem ienākumus laupa piemājas dārziņi (kur, starp citu, ļoti bieži līkājas nevis strādājošie, bet gan pensionāri), zemniekiem ienākumus laupa masu produkcija. Un te mēs nonākam pie viena “nepadomju mīta” – cik labi valdījis Kārlis, nodrošinādams visus zemniekus ar darbu. Jā, bet tolaik vadošās bija “zirgu arklu” saimniecības. Jau trīsdesmito beigās lielsaimniekiem parādījās pirmie traktori, un ja ne karš, padomju okupācija, tad Ulmaņa sīkzemnieku sistēma būtu sagruvusi. Ja vēlamies dzīvot kā “pie Ulmaņa”, tad būtu jāievieš vispārējs ludītisms (ieskaitot mums tik mīļās automašīnas) – arī lai nevarētu zemnieku produkciju tik ātri pārvadāt.

Starp citu arī NY štatā tāpat – kalnos vai ik uz soļa (deviņdesmitajos, šodien varbūt vispār nekas nav redzams) varēja sastapt pussabrukušus skābbarības torņus, pamestas graudu glabātuves, u.t.t. Jautāju, kāpēc tā – vēl sešdesmitajos Salivana zeme bijusi pilna ar dažādu profilu nelielām fermām, bet pateicoties loģistikas attīstībai, visu ieved no Aiovas lielsaimniecībām. Mēs ģeogrāfiski nespēsim saimniekot kā Aiovā, lai arī līdzenumā, mūsu zemnieki līdzīgāki kā NY kalnos.

Un starp citu… neesmu pārliecināts, vai mazdārziņi būtu tiešs padomju domāšanas auglis. Protams, padomju tukšie plaukti piespieda tos ‘attīstīt”. Jo, tais pašos NY kalnos, mūsu kara laika latviešu trimdinieki arī pie savām mājām lielākoties bija ierīkojuši dārziņus, gan galvenokārt puķēm, bet tāpat tomāti, gurķi, visādi salāti. Protams, ne tik nopietni kā šeit. Drīzāk teiktu ka “pašam savs dārziņš” – jā, arī padomiskā, bet tik par labi arī “caur padomiskajam” saglabājusies “sava stūrīša zemes” atmiņas. Vai, atavisms, ja vēlamies šādi klasificēt.

+5
0
Atbildēt

2

    usne > Anonīms 17.01.2015. 23.13

    darzins nav atavisms, bet iespēja izdzivot. Jo pārtika, ko pērkam veikalā nez vai ir kvalitativa, pilna ar ķīmiju

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Anonīms 15.01.2015. 19.50

    ———

    Ja jau valstij (valsts pārvaldei) notiekošais pilsonīšu galvās liekas vienaldzīgs, tad sekas ir likumsakarīgas – atavismu skaits pieaug:

    “Manai paaudzei ir nostāja: ja būs kariņš, brauks prom. Esmu intervējis cilvēkus uz ielas, un jauniešu nostāja pārsvarā ir tāda. Mani vecāki viņus nosoda, es nenosodu. Ļoti labi saprotu, ka viņos vienkārši nav ieaudzināts patriotisms. Mūsu valsts vara ir ļoti pie vainas, ka tas nav izdarīts. Lielākajai daļai cilvēku ir sajūta, ka katru dienu kāds aiziet uz Saeimu un nodod mūsu valsti.”

    Ralfs Eilands: jauniešos nav ieaudzināts patriotisms

    http://www.diena.lv/dienas-zurnali/sestdiena/ralfs-eilands-jauniesos-nav-ieaudzinats-patriotisms-14080704

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Ēriks 16.01.2015. 12.09

Salikāt savus mīnusus,esiet apmierināti?Tāpat jums nav nekā,ko teikt,rūpnieciskās preces var ražot intensīvi,bet ar mūsu pārtiku nedrīkst ķērnāties!Intensīvā ķimizētā lauksaimniecība un pārtikas rūpniecība pazemina pārtikas kvalitāti,tas ir neapstrīdams fakts,neko jūs tur nevarat iebilst!Es audzēju un arī turpmāk audzēšu sev pārtiku mazdārziņā pats,lai maksimāli izvairītos no tiem ķimizētajiem mēsliem,kurus pārdod lielveikalos.

+4
0
Atbildēt

1

    edge_indran > Ēriks 16.01.2015. 14.44

    ——-

    “Negribētu tam piekrist, taču viens gan ir skaidrs – tā būs traģēdija, ja vistuvākajā laikā nespēsim definēt jaunu Latvijas ideju, tādu Latviju, kas iederēsies un spēs pastāvēt modernā Eiropā, tādu, kas dos spēku un brīvību tautas garam, tādu, kas garantēs patvērumu un aizsardzību grūtā brīdī. Tādu, kas iedvesmos dzīvei, darbam un mīlestībai.”

    Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas runa Saeimas 2011. gada 4. maija svinīgajā sēdē par godu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 21. gadadiena http://www.saeima.lv/lv/aktualitates/saeimas-zinas/18442-saeimas-priekssedetajas-solvitas-aboltinas-runa-saeimas-2011-gada-4-maija-svinigaja-sede-par-godu-la

    ==============================================================================

    Ja jau V liberasti spētu kādu ideju-sapni par nākotnes Latviju piedāvāt, tad varētu atbalstīt IT-išņikus, kādu uzmundrinošo vārdu uzrakstīt. Taču liberasti neko jēdzīgu nespēj radīt, neko iedvesmojošu nespēj pateikt – vien kārtējo reizi “apvemt” pagātni un tās paaudzes, kas te 50 gadus tēvzemes un brīvības labā strādāja, lai Latvija nekļūtu vien par kādu “ģeogrāfisku vietu” (J.Jaunsudrabiņš).

    Radiet, liberasti – mainiet domāšanu, apjēdziet reālo Latvijas vēsturi, tad varēs ne vien padomju sapni, bet arī reālajā padomju sistēmā radīto pāspēt!

    Manai Dzimtenei / To my Motherland / Моей Родине

    https://www.youtube.com/watch?v=itRgBLyENlo

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu