Jo vairāk met, jo labāk lido • IR.lv

Jo vairāk met, jo labāk lido

«Vasarā sacensības notiek gandrīz katru nedēļas nogali,» stāsta Niks Eihvalds. Foto — Ieva Kalēja
Ieva Kalēja

Kas ir disku golfs, un kāpēc tas kļuvis tik populārs

Latvijas Disku golfa federācijas mājaslapā ir atrodama valsts karte, kurā atzīmēti visi pieejamie laukumi. Tā pilna virtuālu karodziņu — nezinātājam var likties, ka esam disku golfa lielvalsts, jo laukumu ir daudz un tie atrodami no Kurzemes dienvidiem līdz Vidzemes augstienei. 

Tomēr daudzi nemaz nav dzirdējuši par šo sporta veidu, kas apvieno disku mešanu ar golfa spēles principiem: spēlētājiem īpaši veidotos laukumos lidojošais disks jāiemet grozā, turklāt mērķis ir to paveikt ar minimālu metienu skaitu. 

«Šis bija viens no sporta veidiem, kam, ja tā var teikt, pandēmija nāca par labu masveidības ziņā,» saka TV3 sporta apskatnieks un ziņu moderators Kaspars Dvinskis, kurš pats disku golfu aktīvi sāka spēlēt pagājušajā vasarā. «Laikā, kad cilvēki nevarēja pulcēties ierastajās vietās, disku golfs bija lieta, ko daudz kur varēja darīt un daudzi arī sāka — svaigā gaisā, ārā,» piebilst Kaspars. Turklāt šā sporta veida popularitāte augusi ne tikai Latvijā, bet daudzviet pasaulē.

No pastaigas līdz čempionātam

Niks Eihvalds ar dēlu Danielu par disku golfu ieinteresējās jau pirms pandēmijas. 2019. gadā Niks televīzijā redzēja pārraidi par vienu no pirmajiem disku golfa laukumiem Latvijā. Tā viņu ieintriģēja pamēģināt arī pašam. Ar ģimeni aizbrauca uz atpūtas parku Laumas Talsos, viņiem iedeva pāris šķīvīšus un teica, lai iet pa trasi un mēģina mest grozos. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu