Lembergs sevi kā Valsts prezidentu neredzot • IR.lv

Lembergs sevi kā Valsts prezidentu neredzot

8
Aivars Lembergs. Foto: Kaspars Krafts, F64

Ventspils mērs nenosauc iespējamos ZZS kandidātus valsts galvas amatam

Ventspils mērs, ietekmīgākais Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līders Aivars Lembergs (''Latvijai un Ventspilij'') nenoliedz, ka šis politiskais spēks varētu virzīt savu kandidātu Valsts prezidenta amatam, tomēr sevi šajā krēslā neredz. To Lembergs pauda piektdien vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā "100.panta preses klubs", ziņo aģentūra BNS.

No personām, kas līdz šim neoficiāli minētas kā iespējamie prezidenta amata kandidāti, mērķtiecīgāk uz šo amatu būtu virzīt pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Lembergs paudis piektdien intervijā "Latvijas radio 4", vēsta aģentūra LETA.

Kā ziņots, politiķis Ainārs Šlesers (PLL, LPP/LC) nesen presē prātoja, ka iespējamie Valsts prezidenta amata kandidāti no ''Vienotības'' varētu būt ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (abi PS), un arī ZZS vēlēsies virzīt savu kandidātu valsts galvas postenim, turklāt pats Lembergs būtu "ne tas sliktākais" kandidāts.

Lembergs uzskata, ka ne Ēlerti, ne Kristovski nebūtu mērķtiecīgi virzīt. "Nevar būt par prezidentu rusofobs – cilvēks, kurš uzskata, ka var sniegt medicīnisko palīdzību cilvēkam tikai tādā gadījumā, ja viņš pieder tai nacionalitātei, kura ārstam šķiet pareiza," sacīja Ventspils mērs. Viņš iebilst arī pret Ēlerti: "Ja jau vēršas pie starptautiskās oligarhijas, tad ir jāveic aptauja, lai nebūtu tā, ka Sorosam ir priekšroka izvirzīt Latvijas prezidenta kandidātu. Oligarhu pasaulē ir daudz, [..] vajag starp viņiem veikt aptauju, ko viņi rekomendētu."

"No tiem, ko žurnālisti nosaukuši, ja jāsalīdzina, es domāju, ka mērķtiecīgāk tādā gadījumā izvirzīt uz otro termiņu Zatlera kungu," sacīja Lembergs. Savukārt ZZS iespējamos kandidātus politiķis atturējās minēt.

Komentāri (8)

kkristaps 04.12.2010. 17.14

Degu nepacietībā nākamajā 100. pantā dzirdēt Pampāļu mēra atzinumus attiecībā uz sevis redzēšanu ANO ģenerālsekretāra amatā…

+10
0
Atbildēt

0

dro 04.12.2010. 17.21

Lembergs sevi kā Valsts prezidentu neredzot
______________________
Kāda sakritība – es arī neredzu:))

+11
-3
Atbildēt

0

Janka, Janic 05.12.2010. 16.29

es viņu nekur citur neredzu , kaa vien Matiisa cietumaa … tur viņam iistaa vieta!

+4
0
Atbildēt

1

    ::Vai cis :: > Janka, Janic 05.12.2010. 17.32

    Jā, kameras vecākā amats mazajam zirguzaglēnam piepasētu kā kulaks uz acs.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu