ZZS sarunā ar SVF iezīmē “sarkanās līnijas” • IR.lv

ZZS sarunā ar SVF iezīmē “sarkanās līnijas”

24
Kaspars Krafts, F64
Indra Sprance

Piektdien no rīta notikusi saruna starp ZZS un starptautiskajiem aizdevējiem

Starptautiskā valūtas fonda (SVF) pārstāvji piektdien no rīta puses tikušies ar Zaļo un  Zemnieku savienības (ZZS) vadību, kas apliecinājusi aizdevējumiem plānus nodrošināt valdības iesāktā kursa pārmantojamību, taču iezīmējuši arī savas “sarkanās līnijas”, Ir.lv stāstīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Kā norādīja Brigmanis, sarunu inicējuši starptautiskie aizdevēji. Tajā piedalījies Brigmanis, kā arī daži ZZS deputāti, bet Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”), kurš iepriekš publiskajā vidē neskopojās ar pamācībām, kā runāt ar aizdevējiem, sanāksmē neesot piedalījies.

“Tā bija ļoti vispārēja saruna. Viņi apliecināja, ka neko mums nediktē, “stāstīja Brigmanis, norādot, ka aizdevēji vairāk vēlējušies noskaidrot ZZS redzējumu budžeta un citos jautājumos. “Apliecinājām iesāktās politikas pārmantojamību, prognozējamību, to, ka nekādi pārsteigumi no mums nav gaidāmi, “ sacīja Brigmanis.

Viņš gan atzina, ka sarunas gaitā ZZS “iezīmējusi divas sarkanās līnijas”. “Mēs skaidri un gaiši pateicām, ka nepiekritīsim pensiju samazināšanai, nepiekritīsim arī idejām par par vēl lielāku budžeta samazinājumu, nekā sākotnēji plānotie 6%, “ sacīja Brigmanis. Viņš atzina, ka “kaut kur klīst idejas par lielāku konsolidāciju, vairāk mazinot deficīta slieksni, bet mēs pateicām, lai nemaz neskatās uz to pusi.”

Jau vēstīts, ka šobrīd valdībā pilnā sparā rit darbs pie nākamā gada budžeta sagatavošanas. Budžeta konsolidācijas apjoms pagaidām nav zināms, taču valdības deklarācijā iekļauta apņemšanās panākt, ka deficīta slieksnis “pamatscenārijā” nākamgad būs 6% no IKP, bet 2012.gadā – 3%.

Komentāri (24)

andrisskrastins 12.11.2010. 13.55

“Sarkanā līnija” – “Lembergs nedrīkst sēdēt cietumā” :)

+23
-1
Atbildēt

0

disassociative 12.11.2010. 13.58

bet Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”), kurš iepriekš publiskajā vidē neskopojās ar pamācībām, kā runāt ar aizdevējiem, sanāksmē neesot piedalījies
____________
Protams. Kādā valodā ta viņš runās ar aizdevējiem? Krievu vai latviešu? Cik dzirdēts, angļu valoda laikam cilvēkam nav valodu arsenālā.

+15
0
Atbildēt

6

    Aivars Kalvāns > disassociative 12.11.2010. 14.16

    Der atcerēties, ka viņa dzimtā pilsēta nav Ventspils, bet gan Jelgava. Nejauciet te ventiņu dialektu.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    disassociative > disassociative 12.11.2010. 14.05

    Brīnums, ka ventiš valoda netiek pieprasīta kā otra oficiālā valsts valoda saziņai ar starptautiskajiem kreditoriem…

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > disassociative 12.11.2010. 14.01

    Ventiš, ventiš valodā! Būtu gājis ar kādu no saviem kalpotājiem, kas menedžē ofšorus.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > disassociative 12.11.2010. 14.16

    Pag, pag! Ja pareizi atceros, Ventspilī viņš nonāca, kā partijas (komunistiskās) komitejas štata darbinieks vecumā, kad valodas vairs automātiski neapgūst. Un tanī iestādē darba valoda diez vai bija iedzimto dialekts.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > disassociative 12.11.2010. 14.54

    Bet tā smadzeņu zondēšana var iedarboties tikai ilglaicīgi iedarbojoties uz cilvēkiem – neesmu redzējis nevienu citu kā Ventspils tantiņas ar ziediem pie cietuma, tiesas vai slimnīcas!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    disassociative > disassociative 12.11.2010. 14.20

    Kompartijas skolās mācīja krievu un vācu valodu, angļu valoda nebija arsenālā, cik dzirdēts. Bet tur mācīja arī smadzeņu skalošanas mākslu, pie tam ļoti augstā līmenī. Izskatās, ka šo skolu varētu būt izgājuši gan Lembergs, gan Brigmanis. Vismaz komunikācijas stils ik pa brīdim atbilstošs.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

ievuliitis 12.11.2010. 13.58

“…bet Ventspils mērs Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”), kurš iepriekš publiskajā vidē neskopojās ar pamācībām, kā runāt ar aizdevējiem, sanāksmē neesot piedalījies.”
Svarīgs akcents rakstā. Gribētos zināt vai Lemberga kungs bija ļoti nevaļīgs vai, iespējams, SVF pārstāvji nevēlas ar to pie viena galda sēdēt?
P.S. Gandrīz vārds vārdā alias rakstītājs teksts:))
Domas ir gaisā:))

+13
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu