Aiztur pēc velobraucēja notriekšanas aizbēgušo policistu • IR.lv

Aiztur pēc velobraucēja notriekšanas aizbēgušo policistu

13
Agnese Gulbe, LETA

Cietušais smagā stāvoklī reanimācijā; šoferis atteicies no alkohola pārbaudes

Policija noskaidrojusi un uz 48 stundām aizturējusi policijas darbinieku, kurš trešdien pēcpusdienā Latgales ielā, Ludzā, ar trafarētu policijas automašīnu notrieca velosipēdistu un aizbrauca no notikuma vietas, vēsta aģentūra LETA.

Vainīgais braucējs ir 1982.gadā dzimis Ludzas iecirkņa inspektors, kurš atteicies iziet pārbaudi par alkohola klātbūtni organismā, informē Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Policista ar dienesta auto notriektais velosipēdists ir reanimācijā smagā stāvoklī, viņam ir muguras trauma, Latvijas Radio sacīja Rekšņa, paužot cerību, ka cietušais izdzīvos. Cietušais velosipēdists ir 1962.gadā dzimis vīrietis, viņš patlaban ir komā, mediķi noteikuši diagnozi – politrauma, vēsta LETA.

Negadījums noticis trešdien ap plkst.17 Ludzā, Latgales ielā, kad trafarēta policijas automašīna "Hyundai Santa Fe" notrieca tajā pašā virzienā braucošu velosipēdistu un aizbrauca no notikuma vietas. Vēlāk policijas automašīna bez vadītāja tika atrasta citā vietā Ludzā. Aculiecinieki bija piefiksējuši automašīnas numuru, par negadījumu liecina bojājumi uz spēkrata virsmas, ziņo aģentūra BNS.

Policists atstādināts no amata, sākts kriminālprocess, un šo izmeklēšanu vada Valsts policijas Iekšējās drošības birojs.

Ludzas policijas iecirkņa priekšnieks Osvalds Šatilovs teic, ka rit vajadzīgās ekspertīzes, negadījuma apstākļi un policijas darbinieka rīcības motīvi tiekot noskaidroti. Ceļu satiksmes negadījumā iesaistītajam policijas darbiniekam bijuši labi darba rezultāti, līdz šim nekādus būtiskus disciplīnas pārkāpumus viņš nebija pieļāvis, stāsta Šatilovs.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (''Vienotība'', JL) uzdevusi Valsts policijas priekšniekam Valdim Voinam Ludzas iecirknī veikt komplekso pārbaudi un noskaidrot visus patiesos apstākļus. Kā skaidro Rekšņa, ir aizdomas, ka policists pie dienesta auto stūres sēdies reibumā, tāpēc jānoskaidro, vai tas ir atsevišķs negadījms, vai arī iecirkņa darbā kopumā kaut kas nav kārtībā.

Komentāri (13)

photon 11.11.2010. 13.27

Vācijā par aibēgšanu no notikuma vietas tiek piešķirts cietumsods. 1 gads, ja pareizi atceros, katrā ziņā ne mazāk. Ļaudīm vismaz ir gana laika apdomāt, kāpēc tas varbūt tiešām nebija labi darīts.

+3
0
Atbildēt

0

kkristaps 11.11.2010. 12.46

Cik noprotu, Latgalē šis rīcības veids – notriekt cilvēku, pamest notikuma vietu, atteikties no alkohola satura asinīs pārbaudes utt. – policijas aprindās ir īpaši iecienīts. Atceros līdzīgu gadījumu, kur nozieguma slēpšanā iesaistījās noziedznieka kolēģis un pat tiesnesis.

+3
-1
Atbildēt

1

    ilmisimo > kkristaps 11.11.2010. 16.14

    Cik noprotu, Latgalē šis rīcības veids …
    ————————————–
    hmmm…..vai arī-Latgalē viņus nuotver.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Edmunds Zālīte 11.11.2010. 12.39

vajadzētu par paraugu, lai tādi ‘menti’ netaisa kaunu visai policijai.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu