Rīgas ostas valdi vadīs Ameriks • IR.lv

Rīgas ostas valdi vadīs Ameriks

21
Andris Ameriks. Autors: Raitis Plauks, F64

Līdz ar domnieku aiziešanu uz Saeimu notiks rotācija vairākos domes amatos

Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā ceturtdien ievēlēts Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs, galvaspilsētas domes LPP/LC frakcijas priekšsēdētājs Andris Ameriks, atsaucoties uz ostas sniegto informāciju, vēstī biznesa portāls "Nozare.lv".

Pamatojoties uz personīgo iesniegumu ostas valde no amata atbrīvoja tās līdzšinējo valdes priekšsēdētāju Aināru Šleseru (LPP/LC, PLL), kurš pēc provizoriskajiem 10.Saeimas vēlēšanu rezultātiem iekļuvis parlamentā. Saskaņā ar interešu konfliktu novēršanas likumdošanu Šleseram Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja amats jāatstāj.

Iepriekš Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) minēja Ameriku kā Šlesera pēcteci gan Rīgas ostas valdes vadītāja, gan vicemēra amatā. Savukārt Ameriks sacīja, ka par jauno Rīgas galvas vietnieka amata pretendentu LPP frakcija lemšot 2.novembrī.

Dolgopolovam aizejot uz Saeimu, atbrīvosies arī Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja amats. Ja Ameriku ievēlēs par vicemēru, atbrīvotos Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētāja amats.

Jau vēstīts, ka kopumā Saeimā iekļuvuši četri Rīgas domes deputāti – Jānis Ādamsons un Sergejs Dolgopolovs no apvienības "Saskaņas centrs" (SC), Ģirts Valdis Kristovskis no "Pilsoniskās savienības" (PS) frakcijas un Šlesers. Ādamsona un Dolgopolova vietā par domes deputātiem varētu kļūt no SC saraksta startējušie Vladimirs Dolgins un Jānis Ločmelis.

Kristovska vietu PS frakcijā varētu ieņemt Aldis Bukovskis, Šlesera vietu LPP/LC frakcijā – Vita Jermoloviča.

Komentāri (21)

dro 07.10.2010. 13.00

Kāds prieks, ka Rīgas ostu beidzot vadīs nesavtīgs cilvēks, kurš nekad vairāk par 20% neprasot:)

+21
0
Atbildēt

0

Guna Jirgena 07.10.2010. 13.01

Ameriks tautā mīļi dēvēts “mr.Twenty” saņem 20% otkatos. Apsveicu ar jauno amatu!

+9
0
Atbildēt

1

    dro > Guna Jirgena 07.10.2010. 13.07

    Neskaudīsim, toties kuram vēl ir tik svinīga un norūpējusies seja, skaitot lūgšanas?:)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Guna Jirgena 07.10.2010. 13.16

Skaudības man nav, bet pēc sarokošanās ar šo personu cenšos ātrāk tikt līdz WC …… lai nomazgātu savu rociņu. Sanitārās normas jāievēro!

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu