Sākas bildes • IR.lv

Sākas bildes

22

Šovakar ar koncertu Spīķeru koncertzālē sāksies mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" koncerti.

Mūzikas un mākslas festivāls "Bildes", kas šogad svin 25 gadu jubileju, piedāvās astoņus koncertus, ziņo aģentūra LETA.

Festivāla koncertu programma tiks atklāta Spīķeru koncertzālē plkst.17 ar lielo folkkoncertu. Šajā koncertā piedalīsies tādi mūziķi kā Ansis Klintsons, Ēriks Loks, Brāļi Ziemeļi, Uldis Kākulis, Arnis Miltiņš, Uldis Ozols, Agita Kaužēna, Egons Pičners, Diāna Sus, Ziedonis Stutiņš, Gatis Zotovs, Jana Čakste, "Momend", Anta Eņģele un Marko Ojala, Jānis Jansons un citi.

Festivāls šogad piedāvās arī blūza vakaru, kas 5.oktobrī norisināsies literāri muzikālajā klubā "Četri balti krekli". Šajā koncertā uzstāsies "Mirta & Hot Acoustic", "D11 Blues Band", "Dogs & Catfish", "Bite's Blues Band", Ainars Pūpols un "L Blues", "The Blues Gang" un citi.

Savukārt 6.oktobrī kinoteātrī "Rīga" notiks koncerts "Liepājnieki Rīgā" jeb "Nezāles neiznīkst…", kurā uzstāsies grupa "Līvi" dibinātāja Jura Pavītola vadībā, "Liepājas sērkociņu fabrikas vokāli instrumentālais ansamblis" Valda Skujiņa vadībā, Guntars Račs lasīs savus jaunos dzejoļus, notiks "Līvu" un Liepājas simfoniskā orķestra koncerta Latvijas Nacionālajā operā DVD prezentācija un koncertieraksta demonstrēšana uz lielā ekrāna.

Lielajā Ģildē festivāla koncerts "MĪ-LES-TĪ-BAI" notiks 8.oktobrī. Šajā koncertā piedalīsies Latvijas vēstnieks Spānijā Rolands Lappuķe ar franču dziesmu programmu. Koncertā skanēs arī ilggadējā "Bilžu" dalībnieka, aktiera un režisora Vara Vētras autorprogramma "Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt…" ar aktiera Intara Rešetina, meitu Māras un Sabīnes un draugu piedalīšanos. Šajā koncertā notiks Vara Vētras pirmā dziesmu albuma prezentācija.

No 14.oktobra līdz 16.oktobrim festivāla "Bildes" koncerti notiks Rīgas Kongresu namā. 14.oktobrī notiks jauno grupu un "Bilžu" veterānu kopprojektu koncerts. Šī koncerta īpašie viesi būs grupa "Eolika", bet klausītājiem pārsteigumus būs sarūpējuši "Gapoljeri" un Zane Dombrovska, "JADED" un Juris Kaukulis, "Mango" un Liene Šomase, "Moana" un Normunds Rutulis, kā arī daudzu citu mūziķu kopprojekti.

15.oktobrī Rīgas Kongresu namā uzstāsies sevi jau pieteikušas un ne tik jaunas grupas, piemēram, "Tramplīni", "Restauratori", "2tie", "PeR", "Livido", "Man-hu", "Camillas" un citas, bet šī koncerta īpašie viesi būs Harijs Zariņš un "Colt".

Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" 25 gadu jubilejas koncertu programma noslēgsies 16.oktobrī Rīgas Kongresu namā ar diviem koncertiem. Plkst.13 notiks koncerts bērniem, kad uzstāsies "Dzeguzīte", "Podziņas", "Tu un es", "Knīpas un knauķi", "Jaunās zvaigznes" un Ilze Laila Purmaliete, Rūta, Marts un Juris Kaukuļi, "Top Tap Company" un Māris Pūris, bet plkst.19 notiks festivāla jubilejas koncerts, kurā uzstāsies gan festivāla laikā tapuši muzikālie projekti, gan arī festivāla veterāni.

Par muzikālo skanējumi festivāla jubilejas koncertā rūpēsies Zane Dombrovska un brāļi Petrauski, "Linga", Varis Vētra, Ufo, "Dzidriņas megasistēma", "Rīgas viļņi" un "K Remonts", "Putnu balle", "Dzelzs vilks", "Keksi", "Latvian Blues Band", kā arī daudzi citi mūziķi un grupas.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā "www.bilesuparadize.lv", bet ar festivāla programmu var iepazīties mājaslapā "www.bildes.lv".

Komentāri (22)

ilmisimo 02.10.2010. 21.03

“Liepājas sērkociņu fabrikas vokāli instrumentālais ansamblis” Valda Skujiņa vadībā,…” sērs ir, kur piķis?

” Guntars Račs lasīs savus jaunos dzejoļus….”— vai nu vajadzēja…labāk jau būtu šuos savus jaunos dzejoļus fotografējis, vai eksponējis caur dambreti jeb domino…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu