"Lemberga stipendiātiem'' pārskaitīti vairāki miljoni • IR.lv

"Lemberga stipendiātiem'' pārskaitīti vairāki miljoni

56
pietiek.com

Pietiek.com publiskotajos sarakstos, iespējams, arī pašlaik aktīvu partiju nosaukumi

Ceturtdien portālā pietiek.com publiskotajos tā dēvētajos Ventspils mēra Aivara Lemberga ''stipendiātu sarakstos'' kodētā veidā, iespējams, atrodami arī pašlaik aktīvu un 10.Saeimas vēlēšanās startējošu partiju nosaukumi, ziņo aģentūra BNS. Dažu gadu laikā no "5% fonda" partiju un to biedru kabatās nonākuši vairāki miljoni latu.

Publiskotajos dokumentos, iespējams, atšifrēts "5% fonda" izlietojums 2005. un 2006.gadā, kur redzams jau zināmais šifrētais nosaukums "Zvaigznīšu brīdis". Tie varētu būt valdību veidojošie politiķi vai arī ar Lemberga ietekmi saistīti valdības vadītāji, kuriem nokļūšana premjerministra amatā ir karjeras augstākais punkts jeb ''zvaigžņu brīdis'', spriež portāla veidotāji.

"Stipendiju sarakstos" ir cits jau zināms nosaukums "Pleskavas šoseja", kas, visticamāk, ir pašlaik partijā LPP/LC esošais "Latvijas ceļš". Saīsinājums ZZS, visticamāk, attiecas uz Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS), kas startē arī šajās Saeimas vēlēšanās un Lembergu nosaukusi par premjerministra kandidātu. Līdzās šiem vārdiem figurē "Mācītāji", kā tiek apzīmēta Aināra Šlesera Latvijas Pirmā partija (LPP), kas patlaban vēlēšanās startē no apvienības "Par labu Latviju" (PLL).

Dokumentos minēti LSDS un LSDSP, kas, visticamāk, attiecas uz Latvijas Sociāldemokrātu partiju un Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju, "Zaļie" – iespējams, Zaļā partija. DP varētu būt pašreizējā PLL deputāta kandidāta Aivara Kreitusa kādreizējā Darba partija, "Festivāls No4" – ZZS pārstāvja Induļa Emša valdība. Par "Krāsotāju" šajos sarakstos, iespējams, saukts bijušais "Saskaņas centra" līderis Jānis Jurkāns, par "Zemnieku" varētu būt dēvēts kāds no Latvijas Zemnieku savienības līderiem, iespējams, ZZS deputāta kandidāts Augusts Brigmanis.

Publiskotie dokumenti nākuši no "5% fondu grāmatvedes Gitas Grasmanes" datora, un tie ir arī prokuratūras rīcībā, kas izmeklē Ventspils uzņēmēju lietu. Līdz šim atsevišķa kriminālprocesa par stipendiātiem nebija, maksājumus politiķiem prokuratūra izmeklēja kriminālprocesā par Ventspils amatpersonu ekonomiskajiem un amata noziegumiem.

Dokumentos redzams, ka 2004.gadā visvairāk naudas saņēmis "Festivāls No. 4" – 736 tūkstošus dolāru. Tam reģistrēti arī pārskaitījumi ar piezīmi "Āpsis" – 100 tūkstoš dolāru. Daudz saņēmis "Zaigznīšu brīdis" un "Zemnieku saimniecība". Kopumā 2004.gadā "5% fonda" tēriņi bijuši 1,6 miljoni dolāru.

2005.gadā "5% fonda" izdevumi bijuši vairāk nekā divi miljoni ASV dolāru. Vislielākās summas saņēmis ''Krāsotājs", kam februārī pārskaitīti 238 tūkstoši ASV dolāru. "Zvaigznīšu brīdis" saņēmis 20 tūkstošus latu. "Zemnieks" vairākkārt saņēmis dažādus maksājumus, piemēram, "3805 ASV dolāri Zemniekam vētras seku likvidācijai", "Pavasara sējai" ieskaitīti 7716 dolāri. Šajā pašā gadā ZZS saņēmis vairākus maksājumus, piemēram, 8400 latu kā "ZZS I.cet".

2006.gadā "5% fonda" izdevumi bijuši mazāki – iztērēti apmēram 538 tūkstoši dolāru, maksāts gan "Zvaigznīšu brīdim", gan kādam "Arājam" un "Ķīmiķim", kuram ticis vislielākais ieskaitījums – 100 tūkstoši dolāru. Nereti naudu saņēmis neatšifrēts "Šoferis", kam ieskaitīta gan mēneša maksa janvārī – 1890 latu, gan līdzīgas iemaksas dažus mēnešus vēlāk.

Lembergs iepriekš paziņojis, ka politiskajiem spēkiem naudu ziedojis, taču noliedz, ka maksājis tieši politiķiem. Tā dēvētie ''Lemberga stipendiāti'' esot izdomājums. Ventspils mērs atminas 15 tūkstoš latu ziedojumu ZZS un ''kaut ko kaut kad'' ziedojis partijai "Jaunais laiks".

Komentāri (56)

Ilziiiic 30.09.2010. 12.28

tikai vienu Lembergā nesaprotu. Viņš ir gluži kā, jau zekiem pieņemts, lietojis “kļikuhas” (iesaukas) un citus zonas paņēmienus, gadījumam, ja kas nonāk prokuratūrā, nevarētu sasaistīt ar reāliem cilvēkiem/organizācijām.

Bet vienlaicīgi ne šis pats, ne viņa ūberkrutais slependienests SIA Venta nav parūpējies par X stundas instrukcijām galvenajai grāmatvedei, ko darīt ar datoru, ja pēkšņi pie pakaļas ņem varas iestādes. Proti, grāmatvede pat nebija instruēta sadedzināt cietni vai vismaz sadauzīt lupatās. Tā vietā viņa mēģinājusi izmantot funkciju “delete” un “empty recycle bin”, kas ir absurdi no datu drošības viedokļa. To visu elementāri iespējams atjaunot pat vidusmēra lietotājam.

No tā secinam, ka Lembis bijis vai nu bezgala nekaunīgi pašpāliecināts, vai tomēr idiots. Man kaut kā doma velk uz otro. Jo esot pašpārliecināts, nebūtu šifrējis savus tekstus.
Kādi viedokļi?

+33
0
Atbildēt

7

    daina_tabuna > Ilziiiic 30.09.2010. 14.20

    Es to miliču milici zinu. Ir bijusi darīšana.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > Ilziiiic 30.09.2010. 12.47

    -> Dolārs
    A tam kantorim priekšnieks izbijis milicis. respektīvi Rīgas miliču milicis no dziļās padomijas laikiem.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > Ilziiiic 30.09.2010. 14.44

    es arī esmu bijis tajā specdienestā.
    telpas vien kā čekā. klusums, pustums un augsti griesti pirmskara mājā.
    man tikai papīru vajadzēja parakstīt, bet tiku nosēdināts pie šefa priekšā un saruna bija tieši tāda kā policijas iecirknī. mans viedoklis nebija būtisks. atlika visam piekrist un uzklausīt. bet pārsteidza cilvēka kompetence lietās, kas torez man šķita, neskar viņa biznesa jomu.
    tagad mani tas vairs galīgi neizbrīna.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Kristīne Rigerte > Ilziiiic 30.09.2010. 12.45

    disku ātrumā iznīcināt nav tik vienkārši, pat ja nosvilina elektro; vēl jau paliek ripas, kurās info ir, prasmīgi ļaudis var mēģināt atjaunot :)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > Ilziiiic 30.09.2010. 12.34

    Ūberkrutais dienests Venta ir speciālists fiziskā, nevis datu aizsardzībā un viņiem varētu nebūt zināms ko un kā var/nevar darīt ar kompjiem. Pieļauju, ka ta varētu būt arī sava veida pašpārliecinātība, ka viņi fiziski spēs nosargāt to kompi un nepieļaut, ka tam kāds piekļūst.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > Ilziiiic 30.09.2010. 14.46

    te skaists citāts par šiem no http://www.kandidatiuzdelnas.lv

    Bijušā apsardzes dienesta “Venta” darbinieka Jāzepa Meikšāna liecības:

    „1999.gada jūlijā sāku strādāt apsardzes firmā SIA Venta, kuras ģenerāldirektors bija Aivars Valcis, kuru pazīstu jau no aptuveni 1990.gada, kad viņš bija Rīgas pilsētas Kriminālpolicijas priekšnieks. Kad es sāku strādāt, jau pēc pāris dienām A.Valcis norādīja, ka viens no maniem uzdevumiem būs strādāt Aivara Lemberga vārdā attiecībā pret viņa biznesa konkurentiem, lai vāktu dažādu informāciju. Sākotnēji tas bija Šķēle. (…) Atceros, ka 2005.gada martā Aivars Valcis man norādīja sākt vākt informāciju par ģenerālprokuroru Jāni Maizīti, par viņa iepriekšējo darba vietu, īpaši krimināllietām, kurās viņš bija virzītājs, lai viņu diskreditētu. Arī šāds uzdevums tika dots no Aivara Lemberga puses. Es Aivaram Valsim nemaz neatbildēju, vai piekrītu pildīt tamlīdzīgu uzdevumu un no SIA Apsardzes dienests Venta aizgāju, jo sapratu, ka neko tādu nedarīšu.”

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > Ilziiiic 30.09.2010. 12.36

    Taču nē – instrukcijas lembergs bija devis, bet Grasmanei palika datora žēl. Un viņa tikai izdzēsa, nevis iznīcināja. No sākuma lembis esot psihojis par šo lietu, bet vēlāk izštukots, ka tiešu pierādījumu nav un ka ir variants – laikam caur advokātiem Grasmanei nodeva ziņu, ka, ja viņa klusēs, nevienam nekas nebūs.
    Ja tieslietu sistēma mūsu valstī būtu vienota, Grasmanei vēl tagad būtu jāsēž un tad viņa varētu klusēt līdz tiesas beigām.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

daina_tabuna 30.09.2010. 12.31

Man vislabāk patīk Repšes gājiens- reāli uzmeta visus pārējos stipendiātus. Cik saņēma, tik arī partijas kasē ielika. Visu. Tagad pārējie nevar atkrustīties, jo stiep kā gribi- sanāk, ka tie papīri nemelo.

Pieļauju, ka Repše pat savā vienvirziena domāšānā i neaizdomājās, ka no tās naudas kaut ko sev varētu paņemt.

+20
0
Atbildēt

4

    ilmisimo > daina_tabuna 30.09.2010. 14.48

    Pieļauju, ka Repše pat savā vienvirziena domāšānā i neaizdomājās, ka no tās naudas kaut ko sev varētu paņemt.
    ————————————–
    Ta gan traks.

    Un daudz vēl tādu staigā apkārt?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > daina_tabuna 30.09.2010. 15.20

    Tādu, kam vienvirziena domāšana- biezs. Tādu, kam vienvirziena domāšana un vēl nauda birst pati rokās- diezvai vairāk par pāris simtiem nolasīsies.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > daina_tabuna 30.09.2010. 13.12

    Var būt, var nebūt.
    Pamatā tie ar vienvirziena domāšanu nemaz netiek līdz tam, lai būtu iespēja ņemt/neņemt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > daina_tabuna 30.09.2010. 12.38

    Tā tad – tie, kuri “neņem” slimo ar “vienvirziena domāšanu” ? :)))

    +6
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 30.09.2010. 12.59

Nu labi, deva naudu, ņēma naudu. Bet galu galā no kurienes tad šī nauda radās? Cik es saprotu, tad tā nāca no Ventsils ostas darbības. Un Ventspils osta it Latvijas Valsts sastāvdaļa. Tad kā vispār šāda nauda varēja uzrasties? Ir skaidrs ka Ventspils ostā šiverējas visādas firmas un saimnieki, bet pāri viņiem stāvēja Lembergs, kurš visai tai kompānijai kārtoja darījumus ar Saeimu, lai apietu vecos un rakstītu jaunus likumus kas tiem ļautu apčakarēt valsti. Vai ir tikai viens pavediens kā tam visam tikt klāt? Tur ir simtiem pavedienu, vajag tik rakt. Un kad sāks vilkt aiz viena tā riktīgi, tad var izvilkt gaismā visu to kompāniju, bet ir vajadzīgs antimafijas likums. Kurš gan bez tā runās? Ne velti TP nobloķēja šo likumu.

+17
0
Atbildēt

2

    raimonds_bossltd > mxblack 30.09.2010. 14.27

    to opis555
    Ventspils valsts izlaupīšanas shēmas izveidoja kriev-žīdu bandīts un čekists Lučanskis, ieliekot Lembergu par izpildītāju. 150 miljoni, vai cik tur, kas tika Lembergam ir tikai aizberga redzamā daļa. Daudzi miljardi ir aizgājuši bandītu off-shore kontos.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mxblack > mxblack 30.09.2010. 15.28

    Nu bet tad jau Lembergs tajā visā ir tikai maza skrūvīte, kura pildīja citu blēžu uzdevumus un savu varu izpauda tikai kā Ventspils galva. Bet varbūt arī šī galva ir tikai nosacīta un to grozīja pavisam cits kakls? Tomēr viņš šajos 20 gados mistiskā veidā ir ticis pie ļoti lielas turības, tad kādas naudas sumas tur vispār ir apgrozījušās kuras ir pagājušas garām valsts kasei? Tāpēc nav brīnums ka viņš bez sevišķām pūlēm un parādiem varēja tā salabot Ventspili. Un droši vien tie bija tikai santīmi, salīdzinot ar kopējo naudas apriti šajā bandītu midzenī. Tāpēc jau valstī ir tik daudz nabagu, ka tādi Lembergi visu laiku mūs ir sūkuši, likuši mums maksāt nodokļus, bet to naudu kurai būtu jānonāk valsts kasē un jānoņem mums nodokļu slogs, viņi ir pievākuši, noteikti vēl daudz vairāk. Bet tauta tagad viņam bučo kājas.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu