Aptauja: puse iedzīvotāju nejūt ekonomikas uzlabošanos • IR.lv

Aptauja: puse iedzīvotāju nejūt ekonomikas uzlabošanos

29
Jānis Saliņš, F64

Ceturtdaļa respondentu pauž vērtējumu par situācijas pasliktināšanos

Ekonomiskā situācija pēdējā pusgada laikā Latvijā nav mainījusies, šādu vērtējumu tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" pētījumā pauduši 45% Latvijas iedzīvotāju, ziņo LNT raidījums "900 sekundes".

23% aptaujāto uzskata, ka ekonomiskā situācija nedaudz uzlabojusies. 26% domā, ka ekonomiskā situācija ir sliktāka, no tiem 14% domā, ka tā pasliktinājusies nedaudz, bet 12% uzskata, ka pasliktinājums ir būtisks.

Būtiskus uzlabojumus saskatījis nepilns 1%, bet viedokļa šajā jautājumā nav 5%.

Aptauja veikta laikā no šā gada 31.augusta līdz 2.septembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 600 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Komentāri (29)

mxblack 08.09.2010. 11.03

Kā nu ne. Mana finasiālā situācija nupat ļoti krasi uzlabojās, jo nupat es saņēmu īsziņu par pārskaitītu algu. Makā bija 0,0, nu ir drusku vairāk. Tikai nu sākas milzu problēma, kā šo milzu naudu sadalīt visam vajadzīgajam un nepieciešamākajam, lai mēneša beigās nebūtu atkal jādzīvo no 0,0 naudiņām. Un tas viss neskatoties uz to, ka es strādāju samērā labi pelnošā firmā kvalifiēctu darbu un savās maiņās nodrošinu ražotnes nepārtrauktu darbu. Ja es strādātu to pašu darbu tādā pašā kvalitātē kaut kur UK, man ne tikai nebūtu šādu problēmu, bet būtu problēma izvēlēties starp daudzām iespējām. Kāpēc ir tāda starpība starp mani un tādu pašu strādnieku UK? Ko es esmu tādu nogrēkojies, ka mans dzīves līmenis ne tuvu nav tāds kā tur? Secinājums ir viens, es tieku sitemātiski un nekaunīgi apzagts kopā ar savu valsti. Un tieši tāpēc es te “cepos”, lai to ātrāk izbeigtu, bet zadzējus varētu tiesāt un saukt pie pelnītās atbildības.

+6
-1
Atbildēt

5

    mxblack > mxblack 08.09.2010. 22.32

    Atklāti sakot protams esmu domājis. Bet tā kā esmu izvēlējies konkrētu specialitāti un man tajā ir labi panākumi, ka es strādāju kārtīgā uzņēmumā, kurā agrāk algas bija ciešamas, ir cerība, ka viss uzlabosies. Bez tam esmu jau tuvu pensijai un godīgi sakot nav arī ideju. Es pārāk labi saprotu, kāda ir atbildība, kāds ir risks un kautko ķert uz dullo, pamest savu drošo, kaut nabgo pasaulīti, nē šodien nē. Vairāki mani kolēģi aizgāja pa šo ceļu mūsu specialitātē un izgāzās, jo pagaidām par maz būvē.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Lelliite, Dollijs > mxblack 08.09.2010. 23.21

    Mēģini sasaistīt šos savus teikumus kopā: “es strādāju samērā labi pelnošā firmā kvalifiēctu darbu” un “Kāpēc ir tāda starpība starp mani un tādu pašu strādnieku UK?”. Labi pelnošs cilvēks arī UK maksās pietiekami lielus nodokļus, savukārt uzņēmumiem Latvijā nodokļi nu nebūt nav tie augstākie. Tātad vēlreiz – kāds valstij sakars ar to, ka Tavs darba devējs Tev maksā, Tavuprāt, neadekvāti maz?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mxblack > mxblack 08.09.2010. 22.44

    Ļoti liels. Tie ir stipri saceltie nodokļi, apcirptais neapliekamais minimums un sašaurinātais tirgus pasaulē. Es uzskatu ka tieši nekaunīgā valsts izlaupīšana, kā arī nepareizā saimniekošana treknajos gados ir cēlonis arī manām problēmām. To tikai aklais nesaprastu, dīvaini jautājat.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > mxblack 08.09.2010. 16.03

    Pazīstama situācija. Vai neesi nekad domājis iztikt bez priekšnieka? Kvalificētiem speciem, tiesa, ne visās jomās, tādas iespējas mēdz būt. Ne tikai UK, bet arī tepat, LR.
    Arī man pirms gadiem bija grūti saņemties atteikties no iespējas saņemt mazu, bet regulāru algu. Tagad zinu, ka to tomēr bija vērts darīt. Paradīzē nedzīvoju, maizei garoza ir, toties priekšnieka nav. Un pats trakākais – ekonomikas uzlabošanos, vārgu, bet nenoliedzamu, arī jūtu uz savas ādas un redzu apkārtnē, kas lielā mērā sastāv no tādiem pašiem sīkaļām. Diemžēl, redzu arī pretējo, bet mellā nav vienīgā krāsa.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Lelliite, Dollijs > mxblack 08.09.2010. 13.45

    Nesaprotu – kāds valstij sakars ar Tava darba devēja nespēju veiksmīgāk pārdot, neprasmi efektīvāk organizēt ražošanu un vēlmi braukt ar dārgāku auto (dažādās kombinācijās)?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Janis 08.09.2010. 10.27

Domāju vairumam cilvēku uzdodot jautājumu, “pēdējā pusgada” daļa bija “lost in translation” – salīdzināja ar 2008.

Tīri psiholoģiskas dabas iznākums – vairākums no jautājuma sadzird tikai pāris atslēgvārdus (“ekonomika”, “samazinājusies”, “palielinājusies”) un attiecīgi arī atbild.

Un tad vēl protams ir tie, kam vārda “ekonomika” definīcija ir vienāda ar “manas finanses”.
Vārdu sakot, ja bezdarbnieka pabalsts izbeidzies, ekonomika iet uz leju..

+4
0
Atbildēt

0

Evija Zauere 08.09.2010. 11.06

varētu nedaudz pārdefinēt atbildes: puse iedzīvotāju nesaprot kas ir valsts ekonomika.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu