Zviedrijas TV tomēr pārraidīs galēji labējo reklāmu • IR.lv

Zviedrijas TV tomēr pārraidīs galēji labējo reklāmu

16
www.youtube.com

Reklāmā partija sola naudu novirzīt pensionāriem, nevis imigrantiem

Zviedrijas televīzijas kanāls TV4, kas iepriekš atteicās pārraidīt galēji labējās partijas priekšvēlēšanu reklāmu, kas tika uzskatīta par rasistisku un nelikumīgu, tomēr piekritis to demonstrēt – tiesa gan, ne sākotnējā variantā, ziņo LETA-AFP.

Sākotnējā reklāmas rullīša variantā, kas apskatāms partijas mājaslapā, attēlota skriešanās starp kādu gados vecu sievieti un vairākām jaunākām sievietēm parandžās, kas stumj bērnu ratiņus. Reklāmā partija sola, ka budžeta līdzekļi tiks novirzīti zviedru pensionāriem, nevis imigrantiem. Taču jaunajā ierakstā, ko TV4 piekritusi pārraidīt ēterā, skriešanās aina nav redzama un to aizklāj vārdi "TV4 cenzūra".

"Mēs neraidījām iepriekšējo klipu, jo tas pārkāpa gan mūsu noteikumus (..), gan konstitūcijā noteikto runas brīvības likumu, kas aizliedz naida kurināšanu," skaidro televīzijas sabiedrisko attiecību nodaļas direktors Gunnars Gidefelts. "Jaunais klips, mūsuprāt, to nedara."

Vārdus "TV4 cenzūra" reklāmas rullītī ievietojusi partija. Politiskā organizācija jau paudusi gandarījumu par jaunā reklāmas klipa drīzumā gaidāmo parādīšanos ēterā. "Mums ir žēl, ka Zviedrijā ir politiskā cenzūra, taču mēs ar nepacietību gaidām mūsu jauno reklāmu TV4 ēterā," apliecināja partijas pārstāvis.

Kā liecina svētdien publicētie sabiedriskās domas aptaujas rezultāti, par Zviedru demokrātiem 19.septembrī gaidāmajās vēlēšanās gatavi balsot 4,6% vēlētāju. Lai iekļūtu parlamentā partijai jāpārvar četru procentu barjera.

Analītiķi uzskata, ka gadījumā, ja galēji labējiem pirmo reizi vēsturē tas izdosies, viņi var nonākt ļoti labās pozīcijās, jo abām lielākajām koalīcijām aptaujas sola ļoti līdzīgus rezultātus.

Komentāri (16)

Sanšains 02.09.2010. 14.52

pārkāpa gan mūsu noteikumus (..), gan konstitūcijā noteikto runas brīvības likumu, kas aizliedz naida kurināšanu
==================================
NAIDA KURINĀŠANA?! Parasti gan tāda interpretācija atkarīga no tā, cik ļoti izskalotas recipienta smadzenes.:) Dažreiz – no liekulīgi noslēptiem politiskiem mērķiem.:)

Tas nesenais gadījums Vācijā bija lielisks piemērs šiem diviem reakcijas veidiem:

1. “Bundesbank” valdes loceklis Tilo Saracins pasaka parastu patiesību: “Visiem ebrejiem ir kopīgs gēns, tāpat baskiem ir kopīgs gēns, kas viņus atšķir no pārējiem.”

2. Angelas Merkeles reakcija: “Saracina teiktais ir stulbs un bezjēdzīgs”.

3. Vācijas Ebreju centrālās padomes sekretārs Stīvens Krāmers: “Ikviens, kurš mēģina raksturot ebrejus, pieminot ģenētiku, pat ja tas ir kompliments, kļūst par rasistiska neprāta upuri”.

http://www2.la.lv/lat/latvijas_avize/jaunakaja_numura/arzemju.zinas/?doc=84470&date=2010-09-01

+5
0
Atbildēt

0

LAURIS 02.09.2010. 16.19

ļoti pareizi, nav ko tos naidīgos muslimus un pārējos parazītus barot.

+4
-1
Atbildēt

2

    martins_kibilds > LAURIS 02.09.2010. 16.51

    Protams, nav jau nekāds jaunums, ka arī te ir diezgan laba augsne šādiem noskaņojumiem.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    LAURIS > LAURIS 02.09.2010. 21.59

    man nav nekas pret citu tautu, reliģiju un rasu cilvēkiem. Bet ja, piemēram, Eiropā ieklīduši musulmaņi baudot pabalstus, augsto dzīves līmeni, brīvību un citus labumus to nozākā, neciena vietējos, pamāca un citādi nesmuki izrīkojas, tad atbildei jābūt līdzvērtīgai.
    Vai Jūs personīgi izmitinātu savā mājā svešinieku, kas pret Jums izturētos necienīgi?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Aija Neļķe 02.09.2010. 15.23

Prieks par zviedru nacionālistu panākumiem. Liberāļi viņus, tāpat kā nacionālistus Latvijā, cenšas attēlot kā “radikāļus”, lai gan viņu nostādnēs nekā radikāla nav – tik vien kā pašlepnums par sevi un centieni apstādināt tautas identitātes iznīcināšanu.

Žēl, ka IR.lv nespēj būt objektīvs, nesekojot zviedru liberālo mediju uzspiestajām klišejām.

Gaidam Zviedrijas vēlēšanu rezultātus.

+4
-3
Atbildēt

1

    martins_kibilds > Aija Neļķe 02.09.2010. 16.57

    Man patīk, ka radikāļiem nepatīk, ka viņus sauc par radikāļiem. Nevajag uztraukties, cienītais. “Radikāls” ir relatīvs termins – jūs esat politiskā spektra pašā labējā galā; to arī nozīmē būt radikālim, nevis, piemēram.
    Bet es domāju, ka arī Hitlers varētu tik pat labi aizbildināties, ka viņš jau tik vien gribēja kā “apstādināt tautas identitātes iznīcināšanu”.
    Jautājums šoreiz ir par principiem, t.i., līdzekļiem, kā kaut kas tiek darīts. Neviens tev neliedz censties apstādināt tevis paša izdomātu tautas identitāti, bet dari to pastāvošu noteikumu ietvaros, nevis kurinot naidu.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu