Brīvdienās gaiss iesils virs +30 grādiem • IR.lv

Brīvdienās gaiss iesils virs +30 grādiem

29
Andrejs Strokins, F64

Sinoptiķi prognozē, ka šī būs vasaras pēdējā karstā nedēļas nogale

Brīvdienās Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30..+34 grādiem un tikai piekrastē būs vēsāks. Lai gan vietām gaidāms pērkona negaiss, pārsvarā mākoņu būs maz un spīdēs saule, vēsta BNS.

Tādējādi šī būs piektā un, visticamāk, pēdējā nedēļas nogale šogad, kad termometra stabiņš pakāpjas virs +30 grādu atzīmes. Nākamajās brīvdienās gaisa temperatūra varētu būt par desmit grādiem zemāka, liecina pašreizējās sinoptiķu prognozes.

Sestdien būs saulains un pārsvarā skaidrs laiks. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš. Saule gaisu sakarsēs līdz +30..+34 grādiem un tikai vietām piekrastē, vējam iegriežoties no ūdens puses, temperatūra nepārsniegs +25..+28 grādus.

Svētdien gan naktī, gan dienā vietām iespējams pērkona negaiss, kas turklāt var būt spēcīgs, tomēr pārsvarā mākoņu būs maz un diena – saulaina. Gaisa temperatūra naktī nenoslīdēs zemāk par +17..+22 grādiem. Dienā piekrastes rajonos, iegriežoties ziemeļaustrumu un ziemeļrietumu vējam, temperatūra būs +24..+29 grādi, bet citviet valstī termometra stabiņš pakāpsies līdz +30..+34 grādiem.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros ir +20..+25 grādi, par dažiem grādiem vēsāks ūdens ir jūras un līča piekrastē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu