Pieaug SC popularitāte • IR.lv

Pieaug SC popularitāte

16
Dati: Gfk, Ilustrācija: Ir.lv

Augusta sākumā pieaugusi VL -TB/LNNK popularitāte – apvienība  apsteidz PLL

Augusta sākumā turpināja pieaugt “Saskaņas centra” (SC) popularitāte, neliels kāpums ir arī
“Vienotības” un Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) reitingos, liecina sabiedriskās domas pētījumu centra “GFK” augusta pirmajā nedēļā veiktā aptauja.

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu augusta sākumā, tad par SC balsotu 15% aptaujāto, kas ir vairāk nekā jūlija beigās, kad šādu atbildi snieguši 13% aptaujāto.

Arī “Vienotības” popularitāte palielinājusies – ja jūlija beigās par šo politisko spēku savas balsis bija gatavi atdot 11% aptaujāto, tad augusta sākumā – 12%. Līdzīgi nedaudz palielinājies arī ZZS atbalstītāju skaits – no 8 uz 9%.

Jūlija beigās, augusta sākumā nemainīgs palicis apvienības “Par labu Latviju” atbalstītāju skaits – par šo politisko spēku savas balsis gatavi atdot 3% aptaujāto, savukārt no 2% uz 4%  pieaudzis apvienības “Visu Latvijai”- “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK atbalstītāju skaits. Apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL) reitingi nav mainījušies – gan jūlija beigās, gan augusta sākumā šo apveinību atbalstījuši 2% aptaujāto.

Ja proporcionāli sadala vēl neizlēmušo vēlētāju balsis, tad saskaņā ar augusta sākumā “GFK” veikto sabiedriskās domas aptauju, SC Saeimā iegūtu 36 mandātus, “Vienotība” – 28, ZZS – 20, PLL – 7, bet VL -TB/LNNK 9 mandātus.

Augusta sākumā vēlēšanās piedalīties neplānoja 27 % aptaujāto.

Komentāri (16)

Elīna Barkovska 12.08.2010. 13.29

Mani kaitina, ka visi mēdiji to uzsver. Manuprāt konkrēta slēptā reklāma- ja jau tik liels atbalsts, tātad viņi ir labi!

+11
0
Atbildēt

1

    gundega_heiberga > Elīna Barkovska 12.08.2010. 15.17

    Viņi ir ļoooti labi!!! Viņi neapsaukā citus par sabrauktiem ezīšiem un izplūkātām vistām – viņi ir darītāji!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Vita Kaminska 12.08.2010. 13.23

Neticu šitiem džei ef kei un seks kā dē es. Bet nu labi, aptuveni jau laikam tomēr skaitās tie cipari reāli. Par SC – eh, nu kāpēc diez tā. Visu ko – bet tikai ne SC. Par PLL nav jāuztraucas tur jau nav variantu, nekur augstu šie netiks, viņi dzīvo savās iedomās par uzvaru utt, bet reāli liekas nepārvarēs 5%. .. bet SC, nu ar tiem gan trakums.

+11
0
Atbildēt

0

buchamona 12.08.2010. 13.58

Man gan šķiet, ka par SC reitingu kāpumu ir jārunā ik pārdienas, kopā, protams, ar bildi, kā tas viss izskatīsies, ja migranti bez Rīgas domes pārņems arī Saeimu. Un, protams, tas jādara kontekstā ar SC un PLL brāļošanās piemēriem šī brīža Saeimā, un jābeidz vienreiz “braukt virsū” vai ar pārākumu smīnēt par TB/LNNK/VL.

+9
-2
Atbildēt

1

    jeers > buchamona 19.08.2010. 19.03

    Tieši tā!!!
    Patiesībā vienalga par ko tikai ne par SC un PLL. Un jābalso, un jāpiespiež iet balsot paziņas, draugi utt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu