Pauls: Latvijas resursi "Jaunajam vilnim" izsmelti • IR.lv

Pauls: Latvijas resursi "Jaunajam vilnim" izsmelti

85
Gatis Gierts, F64

Tuvākajā nākotnē Maestro neredzot cienīgus konkursa dalībnieku kandidātus

Konkursa "Jaunais vilnis" žūrijas līdzpriekšsēdētājs Raimonds Pauls atzīst, ka Latvijas resurss iespējamo konkursa dalībnieku lokam tuvākajā nākotnē ir izsmelts. Vērtējot šā gada sniegumu, viņš sarunā ar laikrakstu "Diena" Latvijas pārstāvjiem veltījis kritiskus vārdus, atreferē aģentūra BNS.

"Trešajā konkursa dienā abu mūsu grupu sniegums izsita mani no sliedēm: kad vajadzēja saņemties un šaut ārā, viņi nespēja to izdarīt – ne meitenes, ne puiši. Es ar šausmām domāju, ko mēs darīsim nākamgad – mūsu resursi ir izsmelti. Rezervju nav! Es jau sāku meklēt kandidātus, Latgalē interesējos, laukos, pašdarbībā – varbūt tur ir balsis. Mēs taču nevaram aizlāpīties ar pašmāju televīzijas šovu dalībniekiem – tur apakšā nekā nav," kritiski vērtē Maestro.

Viņš atzīst, ka Latvijai nav ko pretnostatīt citu valstu pārstāvjiem. "Jūs paši redzat, kas notiek, kad mūsējie šajā "Jaunajā vilnī" nostājas blakus dziedātājiem no Bulgārijas, Armēnijas, Ukrainas – tās ir balsis! Viņi atver muti un uzreiz piesaista sev uzmanību. Un ko mēs varam likt pretī? Varam stiepties un rauties, bet, kamēr neatradīsim talantīgus vokālistus, labus rezultātus nesasniegsim. Citi šeit parāda rīkli, bet mums tādas nav – es runāju par populāro mūziku. Mums ir izcili mūziķi akadēmiskajā žanrā – gan solisti, gan diriģenti. Latvijā aug brīnišķīga instrumentālistu paaudze – ne velti es uzaicināju piedalīties savā priekšnesumā ''Jaunajā vilnī'' pianistu Raimondu Petrauski un sitaminstrumentālistu Rihardu Zaļupi. Viņi ir spēcīgi, interesanti mūziķi," saka komponists.

Konkurss "Jaunais vilnis" šogad noslēdzās ar Armēnijas dziedātājas Sonas Šahgeldjanas uzvaru. Latvijas pārstāvji trio "Lady's Sweet" un puišu grupa "PeR" finālā ierindojās attiecīgi astotajā un devītajā vietā. Saskaņā ar iepriekšējo konkursu statistiku, šis ir zemākais kopvērtējums, ko ''Jaunajā vilnī'' līdz šim ieguvuši mūsu valsts dziedātāji.

Komentāri (85)

dro 02.08.2010. 09.47

Latvijas resursi “Jaunajam vilnim” izsmelti
______________________________________________
Ko nu? Vāks! Depresija, pilnīgs spēku izsīkums, vakaros nepanesams karstums, no rīta ķērc kaijas…!Kur duncis, kur revolveris?!
Gribas tomēr Paula kungu mierināt: nekā īpaša neparādīja ne uzvarētāji, ne “zvaigznes”. Vecāka gada gājuma cilvēki, varēja atcerēties jaunību, klausoties Hamperdinku, kurš novecojis līdz ar viņiem…Cilvēkam jābūt apveltītam ar lielu gribas spēku, lai šos koncertus noskatītos no sākuma līdz beigām. Ja grib kaut ko panākt – jāstrādā, bet, ka strādāt nav nemaz tik viegli, parāda postpadomju “zvaigžņu” sniegums:)

+14
-1
Atbildēt

4

    Tane-Dane > dro 02.08.2010. 15.41

    Tas, ka pie kājas jau vēl nenozīme kaut kā trūkumu u salīdzināšanai jau var paņemt arī kaut kādas pašmāju fabrikas vai gada mūzikas balvas. Viss ir relatīvs:)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Tane-Dane > dro 02.08.2010. 11.51

    Es saprotu, ka revolucionārā sirdsapziņa liek mums piečakarēties katram Paula teiktajam vārdam, bet… .Pietika man šogad gribas spēka noskatīties vismaz 70% tā pasākuma. Varu piekrist par to vecās paaudzes bēdīgo māžošanos un vēl daudz ko citu kas mums tur liekas svešs un nesaprotams, bet par to konkursantu sadaļu tur Paulam liela taisnība. Šobrīd tiešām diez ko neredz kas šajā šajā konkursā no Latvijas var tajā līmenī konkurēt. Patiesībā jau arī nav par ko besīties, jo tur atlase ir veikta no 12 000 gribētājiem, bet mums tā atlase ir no CIK? Līmenis tur IR un labāk pastrādāsim pie tā, lai mums atkal IR kāds ģēnijs ar darba spējām uz nākošo vai aiznākošo gadu, pie vēlmes piedalīties protams:)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > dro 02.08.2010. 13.49

    …revolucionārā sirdsapziņa liek mums piečakarēties katram Paula teiktajam vārdam…Līmenis tur IR…
    __________________________
    Man šis pasākums “pie kājas”. Ja gribi salīdzināšanai “līmeni”, paskaties TV6 American idol:)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > dro 02.08.2010. 09.53

    Tieši tā. Pauls taču tās aizkulises ļoti labi zina, bet kāpēc nodarbojas ar divkosību! Varbūt vajadzētu publiskot visu kandidātu sarakstu no Latvijas? Krievijas “producenti” sen jau baidās no Latvijas dziedātājiem, jo kvalitāte un oriģinalitāte vairākkārt pārspēj Krievijas labākos kandidātus – tādēļ arī šogad tika atlasīti ne tie spēcīgākie dalībnieki!

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

laila zirina 02.08.2010. 09.29

Ja runājam par mūziku, tad Latvijai šajā ziņā ir neizsmeļami resursi. To Jums apliecinās katrs, kurš šovasar bija Dziesmu svētkos.
Mums muzikālu talantu ir vairāk kā Krievijai nafta.

+14
-2
Atbildēt

2

    IvetaKazoka > laila zirina 02.08.2010. 15.52

    Tavs viedoklis, manuprāt, ir ļoti patriotoisks un tik pat populistisks. Diemžēl īstenība ir tāda, ka pat pašos labākajos koros ir 1-2 dziedātāji, kuro paildus izglītojoties potenciāli var kļūt par labiem solistiem. Var jau skaļi bļaut: “cukurs, cukurs”, bet vai tāpēc uz mēles saldāk paliks?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    laila zirina > laila zirina 02.08.2010. 22.53

    Paldies par mana patriotisma novērtējumu. Jāsaka, ka esmu dzirdējis vismaz pāris vienkārši ģeniālas jaunās balsis. Tai skaitā jazz mūzikā. Pajautājiet Veitneram un viņš to apliecinās. Piedevām vēl pasaules labākie mūzikas eksperti ir atzinuši, ka tieši no Latvijas nāk, nebaidos šī vārda, labākie amatieru un profesionāļu kori. Ja runājam par akadēmisko mūziku, tad no Latvijas pasaules pašā augstākajā līgā dzied vismaz 14 vokālisti, nemaz jau nerunājot par tādām globālām diriģēšanas zvaigznēm kā Jansons, Nelsons, Sirmais un citiem. Tāpat pasaules vadošajos orķestros ir liels daudzums vadošo instrumentālistu tieši no Latvijas.
    Pauls tikai mazliet paburkšķēja un te sacelta liela brēka.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

zigis 02.08.2010. 10.54

Ak, kāda nelaime! Būs jāklapē tā austrumnieciskā bodīte ciet un Latvijai jāiztiek tikai ar tiem, kas dzied Metropoliten operā. Ko gan darīs laventi, abramoviči, gogas un citi japončiki. Bet nabaga maestro būs spiests pārsēsties uz Dacia Logan.

+14
-3
Atbildēt

3

    Tane-Dane > zigis 02.08.2010. 16.32

    Latvieši tiešām ir viena maza un šausmīgi kašķīga nācija:(

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    IvetaKazoka > zigis 02.08.2010. 16.51

    Precīzi pateikts! Var redzēt, ka esi ļoti labi pazīstams ar LV mūzikas lauciņa aizkulisēm. :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    IvetaKazoka > zigis 02.08.2010. 16.12

    Ļoti precīzi. Pauls ir ļoti labs un talantīgs pianists, kurš tīri pirkstu anatomisko īpatnību dēļ (īsie miesnieka pirkstiņi) nevarēja realizēt savu pianista talntu. Bet kā komponists, manā uztverē, viņš ir stipri viduvējs, jā, ļoti populārs, jo masām vienmēr vajag tādu šlāgerīgu, melodisku un viegli sagremojamu barību. Pauls vienmēr ir bijis lojāls un gana tuvu stāvējis blakus visām valdīšanām un vienmēr ticis ļoti labi atalgots. Paula izteikumus vajadzētu uztvert stipri mierīgāk. Kroga muzikants ir kroga muzikants un izdarības viņa arī tādas. Kā saimnieks maksā, tā Raimonds danco.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu