Dzied blūzu Siguldā • IR.lv

Dzied blūzu Siguldā

21
Dāvis Valbaks, f64

Sestdien, 31. jūlijā Siguldas pilsdrupu estrādē notiks Pirmie Latvijas blūza svētki.

Svētki būs pasākums, kura mērķis, kā noprotams, ir pierādīt, ka blūzs nav tikai Luiziānas iedzīvotāju monopols, bet savas sirdssāpes un dvēseles kliedzienus izdziedāt blūzā spēj arī latvieši. «Latvijas blūzs ir sīksti dzīvojis gadu desmitiem bez liekas izrādīšanās un pretenzijām uz popularitātes virsotnēm,» apgalvo pasākuma rīkotāji. 

Blūza svētku aktivitātes sāksies jau no plkst. 9.00 rītā, kad Siguldas Jaunās pils dārzā notiks pikniks. Tā būs pirmreizēja un unikāla iespēja brokastot kopā ar ģimeni un draugiem Siguldas pils dārzā. Tam noderēs līdzpaņemtais cienasts, būs iespēja uz vietas iegādāties gardas pankūkas. Par omulīgu noskaņu rūpēsies Daumants Kalniņš ar džeza draugiem, Siguldas senioru dāmu deju grupas "Sniegarozes" un "Preilenes", kā arī jaunie dzejnieki Anete Vītoliņa un Anna Grote.

Plkst. 11.30 sāksies retro auto un kultūras festivāls "Retromance", kura laikā Latvijas motormuzeja sarūpētās 10 antīkās automašīnas uzsāks maratonu uz Limbažiem un Cēsīm. Savukārt siguldiešiem un viesiem savu piknika grozu atvērs smilšu mākslinieks Elmārs Gaigalnieks. "Tās ir pēdas smiltīs. Sarunas par zemes veidošanos spēku, labā un ļaunā saskarsmes pēdām. Savdabība. Valdzinājums. Noslēpumaina burvība. Talants." – tā mākslas performanci raksturo Kultūras pārvaldes vadītāja Jolanta Borīte.

Plkst. 12.00 visi laipni gaidīti Jāņa Purcena gleznu izstādes atklāšanā kultūras un mākslas telpā "Siguldas Tornis".

Blūza svētku koncerti Siguldas pilsdrupās sāksies no plkst. 14.00. Pirmajos Latvijas Blūza svētkos muzicēs Ainars Pūpols & pBlues, The Blues Gang , Bite's Blues Band, D11 Blues Band, Ginta Žilinska Boogie Woogie Trio, Hot Dogs & Jānis Vanadziņš, Igor 'Rebel' Novikoff & Band, Latvian Blues Band, Mirta & Hot Acoustics, The Twins Peek. Papildus koncertiem būs apskatāma Baltijas pirmā lielākā fotoizstāde par blūza un džeza tēmu "Epson Roots and Fruits". Savukārt "Epson blūza kinozālē" tiks rādītas septiņas filmas no projekta "Martin Scorsese presents the Blues", kā arī darbosies blūza un džeza mūzikas ierakstu bode un kafejnīcas.

Naktī pēc pasākuma uz Rīgu dosies Blūza pasažieru vilciens.

Biļetes var iegādāties un ar svētku programmu iepazīties: Bilesuserviss.lv, Bluesfest.lv

 

Komentāri (21)

ilmisimo 25.07.2010. 21.12

Naktī pēc pasākuma uz Rīgu dosies Blūza pasažieru vilciens.

http://www.youtube.com/watch?v=cYVJDaksTeU&feature=PlayList&p=3B71AEB53BCC9F76&playnext=1&index=15

+1
0
Atbildēt

0

Edzs 31.07.2010. 23.17

biju kazas pagajusha vasara Diklju pili kur lidz ritam speleja Latvian Blues Band, nosaukumu nevareshu pateikt jo precizi neatceros un nevaru to starp lidzigiem taja saraksta sazimet, bet, – solists ir uz bildes.
kautko labaku gruti iedomaties, vislielaka cienja, fantastisks piedzivojums.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu