Maizītis noraida Kalnmeiera piedāvāto amatu • IR.lv

Maizītis noraida Kalnmeiera piedāvāto amatu

15
Jānis Saliņš, F64

Kalnmeiers Maizītim piedāvājis savu iepriekšējo amatu

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers savam priekšgājējam Jānim Maizītim piedāvājis ieņemt jebkuru no pašlaik vakantajiem krēsliem prokuratūrā, tostarp to amatu, ko pirms apstiprināšanas ieņēma Kalnmeiers, ziņo BNS.

Prokuratūras vadītājs atzina, ka šis amats – Krimināltiesiskā departamenta Tiesās izskatāmo krimināllietu nodaļas virsprokurors -, ir arī vienīgais vakantais virsprokurora amats. Kalnmeiers pirmdien ticies ar Maizīti un izteicis viņam šo piedāvājumu.

"Ja mēs runājam sporta terminoloģijā – bumba ir viņa laukuma pusē," žurnālistiem trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu sacīja Kalnmeiers un piebilda, ka Maizītis savu atbildi pagaidām nav sniedzis. Konkrēts termiņš, kad Maizītim jāsniedz atbilde, nav noteikts.

Portāls Diena.lv ziņo, ka Maizīts nav gatavs atgriezties prokuratūrā bijušajā Kalnmeiera amatā. To Diena.lv apliecinājis pats Maizītis, atgādinot iepriekš teikto, ka varētu vadīt kādu departamentu Ģenerālprokuratūrā. Jautāts, vai ir apmierināts ar esošo situāciju, Maizītis atbildējis: "Es gribēju turpināt strādāt kā ģenerālprokurors, tāpēc runāt, ka esmu apmierināts, nevar."

Maizītis iepriekš sarunā ar Ir.lv norādīja, ka prokuratūrā ir amati, kurus pienākumus viņš labprāt pildītu, taču konkrētie amati pašlaik neesot vakanti. Rudenī Maizītis sāks lasīt lekcijas Latvijas Universitātes studentiem. Maizītis iepriekš arī atklāja, ka dažādi politiskie spēki viņu ir aicinājuši darboties politikā, tomēr viņš šos piedāvājumus ir noraidījis.

Komentāri (15)

Janka, Janic 21.07.2010. 18.20

Jāni , ņem amatu un paarceert to matu kuraa karaajas Damokļa zobens paar valsts nozadzeejiem…

+13
0
Atbildēt

0

buchamona 21.07.2010. 18.35

Tā – no malas skatoties un neko nezinot par to, kas tajā prokuratūras “vēderā” ir iekšā, liekas ļoti cienījams Kalmeiera solis

+5
-1
Atbildēt

0

mary75 21.07.2010. 18.33

Ja tur nav kādi zemūdens akmeņi, plašākam lokam nezināmi, manuprāt, solīds piedāvājums.
Saprotams jau, strādāt zemākā amatā iestādē, kuru līdz tam vadīji, dažam ir nepieņemami, bet, to var pārvarēt, atkarīgs no cilvēka.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu