Juridiskā komisija dod zaļo gaismu Kalnmeieram • IR.lv

Juridiskā komisija dod zaļo gaismu Kalnmeieram

11
Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Bičkovičs Maizīša vietu piedāvājis arī ģenerālprokura pienākumu izpildītājam Kalniņam

Saeimas Juridiskā komisija pirmdien slēgtā balsojumā ar septiņām balsīm par, trim pret vai atturoties nolēma atbalstīt Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča izvirzīto kandidatūru ģenerālprokurora amatam Ēriku Kalnmeieru.

Bičkovičs pirmdien komisijas sēdē skaidroja, ka Kalnmeiers “ir tā vērts – zinošs, profesionāls cilvēks, kas nācis no prokuratūras vides”.

AT priekšsēdētājs slavēja Kalnmeieru, uzsverot, ka viņš savu karjeru sācis no ierindnieka, bet nu ticis līdz Ģenerālprokuratūras struktūrvienības vadībai. “Būtiskākais ir viņa gaišais redzējums, skaidra apziņa par to, kas ir nepieciešams prokuratūrai,” sacīja Bičkovičs.

Savukārt Kalnmeiers stāstīja, ka piedāvājums pieņemt ģenerālprokurora amatu izteikts vairākiem cilvēkiem, tostarp Arvīdam Kalniņam, kurš nevēlējies to pieņemt.

Savā uzrunā Kalnmeiers sacīja, ka patlaban prokuratūras darbu vērtē kā apmierinošu, taču arī turpmāk primārais uzdevums viņam būs nodrošināt prokuratūras pamatfunkciju izpildi. Kalnmeiers arī atkārtoti pauda viedokli, ka būtu jāizvērtē, vai izmeklēšanai kā atsevišķai struktūrvienībai būtu jābūt Ģenerālprokuratūrā.

.

Komentāri (11)

Guncītis 28.06.2010. 16.32

Scenārijs ir labi pārdomāts un iet savu gaitu.

+6
0
Atbildēt

0

mary75 28.06.2010. 16.42

Pievērsiet uzmanību pēdējam teikumam , par to, ka jāpārvērtē prokuratūras funkcijas.
Nav nekādu šaubu, ka šis būs Vilnīša klons, kura pamatauzdevums būs sagraut prokuratūru, tāpat, kā Vilnīša pamatuzdevums ir sagraut KNAb
Tie, kas domā, ka viss notiek spontāni un nejauši, ir naivi cilvēki.
Kur tiek skartas triju Andrīšu intereses, viss tiek saplānots perfekti.

+6
-2
Atbildēt

0

murnieks112233 29.06.2010. 00.18

Galvenais, ka Aivars arī ir devis zaļo gaismu.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu