Belokoņam piederošais Blackpool iekļūst premjerlīgā • IR.lv

Belokoņam piederošais Blackpool iekļūst premjerlīgā

18
AFP/LETA

"Blackpool" par dalību premjerlīgā saņems 90 miljonus mārciņu jeb 72 miljonus latu

Uzņēmējam Valērijam Belokoņam piederošā futbola komanda "Blackpool" iekļuvusi Anglijas premjerlīgā, ziņo LETA. Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas – "Championship" – "play-off" cīņu par iekļūšanu premjerlīgā finālmačā sestdien "Blackpool" ar 3:2 pieveica Kārdifas "City" vienību.

Anglijas čempionāta augstākajā līgā "Blackpool" pēdējo reizi spēlēja 1971.gadā, bet premjerlīga tika izveidota 1992.gadā. Pēc iekļūšanas premjerlīgā "Blackpool" saņems vairākus desmitus miljonu mārciņu. Tiek ziņots, ka kopā "Blackpool" par dalību premjerlīgā vien saņems pat 90 miljonus mārciņu (72 miljonus latu). Pats Belokoņs par šo panākumu komandas spēlētājiem apsolījis prēmijās izmaksāt piecus miljonus mārciņu jeb četrus miljonus latu. Šāda summa ir aptuveni tikpat liela cik visi "Blackpool" futbolisti sezonas laikā nopelna algās.

Kopš 2006.gada, kad Belokoņs komandu iegādājās, viņš tajā investējis 4,5 miljonus mārciņu, atgādina LETA.

Komentāri (18)

Māris Diņģelis 22.05.2010. 21.28

Un es domāju, ka šis ir interesantākai šodienas jaunums :) Savukārt TP kongresu esmu nolēmusi šodien nekomentēt ne ar vienu vārdu, pat ne ģimenes lokā pēc ziņu pārraides. Nav nekā jauna un interesanta, parastais populisms.

+8
-1
Atbildēt

1

ltvpanorama 22.05.2010. 23.12

izlasiju interviju pēdējā Kluba ar šo vīru..biju tā nedaudz pārsteigts par tādiem sakariem ar Britu karaļnamu un inteliģences līmeni..protams intervijā jau visi grib skaisti izskatīties..bet katrā ziņā atstāja laba, atklāta cilvēka iespaidu..

+7
-1
Atbildēt

0

janitors 22.05.2010. 21.45

Absolūti piekrītu Nellijai, ka šis ir interesantākais dienas jaunums. Nezinu kādi bija reālie Belokoņa motīvi iegādājoties šo klubu, taču darījums izrādījies ļooti rentabls. Savus 50% akciju viņš tagad varētu pārdot daudz, daudz dārgāk. Ieguldījums gan bija ar nenormālu risku, kas robežojas ar gamblingu.

+3
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu