Šķiltava nr.216: Vēlēšanu likme - Ukrainas uzvara un Eiropas drošība. Par ko balsot? Kā atklāja Bunkus slepkavību • IR.lv

Šķiltava nr.216: Vēlēšanu likme – Ukrainas uzvara un Eiropas drošība. Par ko balsot? Kā atklāja Bunkus slepkavību

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Eiropas Parlamenta vēlēšanas Latvijā tradicionāli piesaistījušas salīdzinoši mazu uzmanību – pirms 5 gadiem tajās piedalījās tikai 33,5% vēlētāju. Eiropas Parlaments daudziem noteikti šķita tāls un grūti saprotams, tā ietekmi uz mūsu ikdienas dzīvi reti kurš pamanīja.

Taču pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma situācija ir būtiski mainījusies. Tagad katram ir skaidrs, cik svarīgs ir Eiropas Savienības atbalsts Ukrainai, un tikpat skaidra ir nepieciešamība nodrošināt, lai pēc iespējas daudz cilvēku visās Eiropas Savienības struktūrās strādātu, lai šis atbalsts ne tikai neatslābtu, bet gan pieaugtu.

Raidījums ierakstīts ceturtdienā, kad jau ir sākusies iepriekšējā balsošana. Oficiālā vēlēšanu diena būs sestdien. Tāpēc raidījuma galvenā tēma neizbēgami ir vēlēšanas. Ir žurnālisti Baiba Litvina, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps apspriež, kā vērtēt partiju piedāvājumu un pēc kādiem principiem izvēlēties, par ko balsot. Baiba pastāsta arī par pavisam atšķirīgu tēmu – kā Latvijas policija atklāja pēdējās desmitgades skaļāko un šokējošāko pasūtījuma slepkavību. 

Raidierakstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Raidieraksts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu – abonēt Ir.

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu – to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Ja vēlaties ziedot atkārtoti, to var darīt šeit: https://buy.stripe.com/fZe9Dzf6Ace2gyAdRf

Atcelt savu regulāro ziedojumu varat šeit: https://billing.stripe.com/p/login/bIY8wQ7847sH0owdQQ

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu