Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

Kaskadieris / The Fall Guy. Režisors Deivids Leičs savu Holivudas karjeru sāka kā kaskadieris (viņš izpildījis, piemēram, Breda Pita trikus) un kopš 2017. gada pievērsies režijai. Komēdija Kaskadieris ir viņa jaunākā filma. To iedvesmojis 80. gadu seriāls par kaskadieri, kas līdztekus savai pamata profesijai par atlīdzību ķer arī noziedzniekus. Galvenās lomas atveido Raiens Goslings un Emīlija Blanta, un nozīmīga stāsta daļa atvēlēta kinonozares aizkulišu portretējumam un komiskajiem uzsvariem. Taču Goslinga spēlētajam kaskadierim arī kāds jāmeklē — šoreiz tas ir bez vēsts pazudis slavens aktieris, bez kura dalības nevar turpināties filmas uzņemšana.
Kino no 25. aprīļa. Neesmu redzējusi.

Rīgas Pasaules filmu festivāls. Kinoteātrī Kino Bize notiks 11. Pasaules filmu festivāls. Tas veltīts dokumentālajam kino ar antropoloģisku ievirzi. Programmas darbi sniedz ieskatu dažādu grupu, kopienu, līdzcilvēku ikdienā, viņu izaicinājumos un vienkārši pastāvēšanā. Filmām tuvs tā sauktais patiesības kino jeb cinema verité piegājiens — ļaušanās notikumiem, plūdens, vērojošs to iemūžinājums (pretstatā sociālpolitiski aktīvajam dokumentālajam kino). Būtisku programmas daļu veido amerikāņu dokumentālista un Hārvarda Universitātes pasniedzēja Rosa Makelvija (arī cinema verité pārstāvja) retrospekcija un meistarklase.
Vairāk Kinobize.lv. No 25. līdz 28. aprīlim.

oooo Paralēlās mātes. Pazīstamais spāņu režisors Pedro Almodovars ar savu 2021. gada filmu iesniedzas gan melodrāmas, gan distancēta politiskā komentāra apvāršņos. Stāstā par diviem mazuļiem, kas samainīti dzemdību namā, ievijas dažādu tonalitāšu skatījumi uz mātišķumu — tieši šis skats filmā šķiet visinteresantākais. Izcils ir Almodovara iecienītās aktrises Penelopes Krusas sniegums fotogrāfes un mātes lomā. Krusa saņēma balvu Venēcijas kinofestivālā, kur savulaik notika filmas pirmizrāde.
LTV1 28. aprīlī plkst. 22.30, pēc tam LSM Replay.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu