Kā sekmīgāk iekļaut kolektīvā jaunu darbinieku? • IR.lv

Kā sekmīgāk iekļaut kolektīvā jaunu darbinieku?

Ilustrācija — Freepik
Jānis Vēvers

Darbā ievadīšanas digitālie rīki sniedz iespēju mācīt amata prasmēs arī attālināti strādājošus jaunos kolēģus

Balansējot starp pandēmijas gados daļai darbinieku iepatikušos attālināto darbu un nepieciešamību kolēģus ar zināmu regularitāti satikt klātienē, uzņēmumiem nākas radoši risināt problēmas, kādas vairumā kompāniju pirms gadiem pieciem pat nepastāvēja. Piemēram, kā iemācīt amata prasmes jaunajiem darbiniekiem, ja pieredzējušie kolēģi ir reti sastopami? Laikmets, kad darbaudzinātājs gandrīz vienmēr bija dažu sekunžu gājiena attālumā, šķiet, ir neatgriezeniski beidzies, un palīdzība jāmeklē tehnoloģijās.

Šobrīd informācijas tehnoloģiju uzņēmumi cītīgi attīsta un uzlabo digitālos rīkus, kas sniedz iespēju jaunajiem darbiniekiem vienuviet iegūt visu nepieciešamo informāciju par amata pienākumiem, papildināt prasmes, kā arī ļauj darba devējam sekot līdzi, kāds ir katra progress mācībās.

Potenciālie lietotāji var izvēlēties no vairāku veidu risinājumiem. To vidū ir gan universālas personālvadības sistēmas, gan specializētas darbā ievadīšanas jeb onboarding platformas, gan vēl šaurāka pielietojuma rīki. Piemēram, digitālu mācību satura veidošanai. 

Tā kā katram rīkam piemīt stiprās un vājās puses, pirms izvēles veikšanas ir svarīgi definēt primārās vajadzības. To būs vieglāk izdarīt, ja atbildēsit sev uz dažiem vienkāršiem jautājumiem. Kādas funkcijas jums nepieciešamas? Kas lietos izvēlēto rīku? Ko spēj datorsistēmas, kas jau ir uzņēmuma rīcībā? Kā rīks atvieglos darbinieku ikdienu? Pat vienā nozarē strādājošiem uzņēmumiem var būt ļoti atšķirīgas vajadzības, tādēļ atbildes uz šiem un līdzīgiem jautājumiem izkristalizēs patiesās vajadzības un krietni samazinās kļūdīšanās risku.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu