Brīvajā laikā • IR.lv

Brīvajā laikā

Laiks ne tikai izlīst no migas, bet arī ieraudzīt un piedzīvot jauno, lai būtu, ko pastāstīt draugiem, kopā pavadot arvien garākus un siltākus vakarus

Dalīties var un vajag
Britu restorāna The Long Table Glosteršīrā darbības princips ir tāds, ka katrs apmeklētājs par maltīti samaksā tik, cik var. Daudzus produktus viņi iegūst no organizācijas, kas pārdala pārtikas atlikumus, bet pārējās izejvielas tiek iepirktas no vietējiem ražotājiem. Kā uzsver restorāna veidotāji, ēdiena nākotne ir balstīta ilgtspējā. 

Izdevums The Guardian raksta, ka pagājušajā gadā The Long Table apkalpoja ap 20 000 klientu. No tiem daudzi paēda bez maksas vai samaksājot summu, kas mazāka par ēdiena pašizmaksu. Tomēr no izmešanas tika paglābtas vairāk nekā 3,4 tonnas ēdiena. Turklāt restorāns nodrošina darbu 22 cilvēkiem. Katru dienu pavāri izvēlas vienu maltīti, ko gatavot atkarībā no tā, kādas izejvielas ir pieejamas.


Venēcija sauc
Viens no nozīmīgākajiem laikmetīgās mākslas notikumiem pasaulē Venēcijas biennāle šogad vērs savas durvis jau 60. reizi. Tā norisināsies no 20. aprīļa līdz 24. novembrim. Biennāles galvenās izstādes Foreigners Everywhere jeb Svešinieki visur pamatā ir ideja, ka, lai kurp mēs dotos, vienmēr satiekam svešiniekus, bet vienlaikus paši tādi esam kādam citam, skaidro izstādes kurators brazīlietis Adriano Pedrosa. Latviju lielajā mākslas notikumā šogad pārstāvēs gleznotāja Amanda Ziemele, kura 2021. gadā saņēma Purvīša balvu un ir veidojusi personālizstādes gan Latvijā, gan starptautiski.


Atpūta un piedzīvojums
Doties atvaļinājumā uz citu valsti gandrīz vienmēr nozīmē piedzīvojumu, bet arvien populārāka kļūst aktīva atpūta, kas dod iespēju ceļot un vienlaikus apgūt kaut ko jaunu. Jau kādu laiku bijuši populāri pārgājieni un jogas retrīti ārzemēs, nu dažādas tūrisma firmas organizē braucienus, kuru dalībnieki var iepazīt valsti no citas perspektīvas, piemēram, mācoties sērfot Portugālē vai jājot ar zirgiem pa Albānijas kalniem. Atliek tikai izvēlēties, kurp gribas braukt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu