Šķiltava nr.210: Bailes ir Putina ierocis. Ko darīt ar Stūra māju? “Marijas klusuma” režisors neklusē • IR.lv

Šķiltava nr.210: Bailes ir Putina ierocis. Ko darīt ar Stūra māju? “Marijas klusuma” režisors neklusē

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Aprīli tradicionāli iezvana ar jokiem, mēneša pirmajā dienā daudzi uzskata par goda lietu iznerrot draugus un paziņas. Jācer, ka nedēļas sākumā visiem izdevās kārtīgi izsmieties, un arī saulīte todien skaisti smaidīja. Taču nākamajās dienās atkal sniga, un diemžēl arī šis raidījums nebūs no jautrākajiem. Pēdējā laikā sabiedrībā manāms paaugstināts stresa līmenis par Krievijas draudiem, lai gan šobrīd Kremlis reāli negatavojas un nespēj militāri vērsties ne pret vienu NATO dalībvalsti. Izcēlušās kārtējās asās domstarpības par jautājumu – ko darīt ar bijušo Valsts drošības komitejas galveno mītni jeb Stūra māju? No Berlīnes ar balvu atgriezusies režisora Dāvja Sīmaņa filma Marijas klusums, kura stāsta par latviešu teātra Skatuve iznīcināšanu Staļina lielā terora laikā.

Vai šajos tumšajos tematos iespējams atrast arī kādus gaismas starus?

Par šiem un citiem jautājumiem šajā raidījumā spriež Laura Dumbere, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Raidierakstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Raidieraksts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu – abonēt Ir.

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu – to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Ja vēlaties ziedot atkārtoti, to var darīt šeit: https://buy.stripe.com/fZe9Dzf6Ace2gyAdRf

Atcelt savu regulāro ziedojumu varat šeit: https://billing.stripe.com/p/login/bIY8wQ7847sH0owdQQ 

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu