Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Ugunsgrēks pēc ukraiņu dronu uzbrukuma naftas pārstrādes rūpnīcā Rjazaņā, kas atrodas uz dienvidaustrumiem no Maskavas. Foto — Scanpix

Karš Ukrainā. 108. nedēļas galvenie notikumi

ES padome pirmdien nolēma ar īpaša palīdzības fonda starpniecību palielināt atbalstu Ukrainas spēkiem par pieciem miljardiem eiro. ASV prezidents Džo Baidens deva rīkojumu steidzami piešķirt 300 miljonu dolāru militāro palīdzību Ukrainai, kamēr Kongress turpina bloķēt daudz lielāku palīdzības paketi.

Vācijas, Francijas un Polijas līderi vienojās pasaulē iepirkt Ukrainai vairāk ieroču, paplašināt militāro iekārtu ražošanu, izveidot jaunu koalīciju tālas darbības raķešu iegādei. Savukārt Polijas un Vācijas valdības veidos koalīciju, lai piegādātu bruņutehniku. Piegāžu koalīcijas darbs sāksies 26. martā, un tai pievienosies arī Lielbritānija, Zviedrija un Itālija.

Ukraina paziņoja, ka Krievijas pierobežas Kurskas un Belgorodas apgabali tagad ir aktīvas kaujas zonas. Svētdien 35 Ukrainas droni uzbruka astoņiem Krievijas reģioniem, arī Maskavas Domodedovas lidostai. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu