Sonogrāfiju telefonā jau veic! • IR.lv

Sonogrāfiju telefonā jau veic!

Emīls Sjundjukovs. Foto — Reinis Hofmanis
Anda Burve-Rozīte

Medicīnas tehnoloģiju uzņēmuma Longenesis izveidotājs datorzinātnieks Emīls Sjundjukovs veselības aprūpes nākotni saskata personalizētā datu apstrādē, kas paver jaunas durvis pacientiem un arī ārstiem

Ja šī nebūtu intervija, bet viens no šoviem par cilvēku dzīvi, Emīls Sjundjukovs visiem patiktu — Longenesis birojā Rīgas klusajā centrā viņam pa pēdām visur rikšo smilškrāsas korgijs, kurš atgādina rausīti. Savā veidā rausītis piedalās intervijā: kad ar Emīlu sarunājamies par Latvijas medicīnas un IT sadarbību efektīvai un stilīgai veselības aprūpei, suns aktīvi purina mantiņu, bet sarunas starptautiskās sadarbības daļā snauž.

Pavisam citāds ir jaunais zinātnieks un uzņēmējs Emīls Sjundjukovs, kurš izveidojis medicīnas tehnoloģiju uzņēmumu Longenesis un strādā ar futūristiskiem projektiem veselības aprūpē, — enerģisks, ar melnu humora izjūtu. 

Emīls Latvijā izstudēja datorzinātni, bet Vācijā — medicīnu. Viņš ir izcilā datorzinātnieka Andra Ambaiņa kolēģa Leo Seļāvo skolnieks. Veiksmīgi apvieno savas intereses zinātnē un biznesā.

Sjundjukova uzņēmums rada produktus salīdzinoši jaunā jomā ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē — personalizētajā medicīnā. Uzņēmuma komanda veido tehniskās sistēmas pacientu datu lietošanai tā, lai ārsti var sniegt katram vispiemērotāko aprūpi, balstoties virtuāli pieejamā pacienta un viņa dzimtas slimību vēsturē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu