Arī par labsajūtu rūpējas tehnoloģijas • IR.lv

Arī par labsajūtu rūpējas tehnoloģijas

Ilustrācija — Freepik
Jānis Vēvers

Digitālie risinājumi palīdz nomierināt prātu, un elektriski sīkrīki liek justies labāk ķermenim

Pabeigšu šo projektu un tad gan kārtīgi atpūtīšos. Labi, vēl arī nākamo, bet tad gan vairs nekādas strādāšanas līdz nakts stundām. Kurš gan vismaz dažas reizes dzīvē nav sevi mānījis ar šādām ilūzijām, lai attaisnotu nesabalansēto darba un privāto dzīvi, pārāk lielas pienākumu nastas uzņemšanos vai vienkārši darbaholismu? Tomēr, ilgstoši ignorējot ķermeņa sūtītos signālus par nepieciešamību atpūsties, «uzlādēties» un gūt kādu prieku, agrāk vai vēlāk attopamies nožēlojamā dvēseles stāvoklī, rutīnas nomākti un ar sagandētu fizisko veselību. 

Stresa piepildītajā ikdienā rūpes par fizisko un mentālo labsajūtu no privilēģijas, ko var atļauties tikai turīgie, kļuvusi par gandrīz obligātu dzīves sastāvdaļu ikvienam aktīvi strādājošajam. Pat ja objektīvi tiešām nepietiek brīvo stundu, lai apmeklētu speciālistus, kas var palīdzēt uzlabot labsajūtu vai izplānot līdzsvarotāku dzīves režīmu, vienmēr var vērsties pēc palīdzības pie modernajām tehnoloģijām. Dažādi digitālie rīki palīdzēs ieplānot laiku sev, samazināt stresu un uzlabot labsajūtu.

Vairāk laika sev

Patīk mums tas vai nepatīk, bet arī cilvēka labsajūta pamazām kļūst par mākslīgā intelekta atbildības lauciņu. Tas analizē mūsu dzīvesveidu un iesaka, kā to mainīt, lai mazinātu izdegšanas risku. Ja vien esat gatavi ieklausīties robota padomos, vērts izmēģināt Reclaim.ai platformu. Tās galvenā misija ir parūpēties par lietotāja dzīves līdzsvaru. Platformas algoritmi analizē dienas režīmu, dažādu uzdevumu veikšanai, hobijiem un atpūtai atvēlēto laiku un nāk klajā ar ieteikumiem, kuros brīžos vajadzētu paņemt pauzi, kur vajadzētu uzlabot efektivitāti un kad vairs nevajadzētu pievienot kalendārā jaunus uzdevumus. Platformas izveidotāji mājaslapā dižojas, ka klienti ar viņu risinājumu ik nedēļu izbrīvējuši vidēji 3,8 stundas laika, ko veltīt sev. 

Uzņēmumu vajadzībām noderīgs risinājums ir Wellable, kas palīdz darbiniekiem aptvert, cik sabalansēta ir viņu diena, un cenšas uzlabot režīmu. Tie ietver gan vienkāršus atgādinājumus, gan arī spēļošanas elementus — balvas un sacenšanos ar kolēģiem. Platforma gatavo uzskatāmus grafikus par katrā dienā piekoptajām fiziskajām un sociālajām aktivitātēm, kā arī piedāvā bagātīgu informatīvo saturu un pat nodarbības. Izmaksas arī ir salīdzinoši demokrātiskas — nepilni divi eiro par katru darbinieku mēnesī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu