Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

IZGLĪTĪBA. GUNĀRS BĪBERS. ASTOŅAS LEKCIJAS. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Grāmatas redaktors Raimonds Briedis: «Gunāra Bībera lekcijas Latvijas Universitātē un Kultūras akadēmijā kļuvušas par leģendu, viņa veidotie studiju materiāli ceļo no rokas rokā. Lekciju tekstā pārsteidz domas skaidrība, secīgums un vienkāršība, kādu spēj veidot izcils pasniedzējs.» Grāmatā apkopotas astoņas lekcijas par drāmu, traģēdiju un komēdiju, Ibsenu un Brehtu. Apgāda cena 12 €.


ROMĀNS.
DONNA TARTA. CIGLĪTIS. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Amerikāņu rakstnieces romāns ir pieaugšanas stāsts, kuru soli pa solim noiet pusaudzis Teo. Pavisam parastā dienā viņa māte iet bojā terorista sarīkotā sprādzienā Metropoles Mākslas muzejā, un trīspadsmit gadus vecais zēns paliek viens. Dzīve ir apmetusi baisu kūleni, un Teo ir jāatrod iespēja pastāvēt. Romāns 2014. gadā saņēma Pulicera balvu, bet 2019. gadā ticis ekranizēts. Tulkojusi Silvija Brice. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 28,99 €.


BĒRNIEM.
LINDA GABARAJEVA. KOSMOSS IR VIRS BĒNIŅIEM. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS. Jaunās dzejnieces krājums sakņojas neizskaistinātā, bet brīnumainu notikumu un negaidītu pārvērtību pilnā bērnības pieredzē. Tai pievienojušās izjūtas par bērnību, kas vēlreiz ienākusi autores mājās, jau pa citām durtiņām — dzejoļos ir arī vecāki, viņu bailes un nogurums, un liels, nopietns apbrīns, pieredzot sava bērna bērnību.
Apgāda cena 13 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu