Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

1

ESEJAS. OKSANA ZABUŽKO. PLANĒTA VĒRMELE. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Izlases pamatā ir 2020. gadā Kijivā iznākušais krājums, tomēr latviešu izdevumam autore arī atlasījusi esejas no pēdējo divu gadu laikā presē publicētā. Tēmu loks ir plašs — gan apceres par ievērojamiem cilvēkiem, gan refleksija par notikumiem nesenajā vēsturē — deportācijām, avāriju Čornobiļā, Krievijas iebrukumu Ukrainā. Izdevumam latviešu valodā autore uzrakstījusi īpašu ievadu. Apgāda cena 12 €.


ROMĀNS.
KAI ĀRELEIDA. KLUSAIS OKEĀNS. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI. Ar šodienas pieredzi uzlūkojot savu vecāku laulības zemūdens straumes, romāna galvenā varone Stella cenšas atrisināt pašas laulībā radušos samezglojumus. Igauņu rakstnieces romāns vēsta par ilgām pēc mīlestības un spēju to pieņemt, par noslēpumiem un to, ka gadiem ilgi nepateiktajam kādu dienu jānāk gaismā. Apgāda cena 15 €.


ROMĀNS.
MARJUS IVAŠKEVIČS. TOMASS MŪRS. IZDEVNIECĪBA JĀŅA ROZES APGĀDS. Pazīstamā lietuviešu rakstnieka romānā aprakstīti 21. gadsimta 40. gadi un inteliģences eksistences nosacījumi. Teksts ir iegremdēšanās radošas personības dvēseles dzīlēs — nesaudzīgi atklāts, provocējošs, ievelkošs. Lietuviešu žurnāliste Laima Lavaste: «Izgriež uz āru līdz iekšām, pāršķeļ visu ķermeni. Nelietuviski. Un arī tas ir labi. Man patīk negaidīti pavērsieni. Un grāmatā tādu ir daudz.» Apgāda cena 14,95.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu