Lai kraukšķ! • IR.lv

Lai kraukšķ!

Ieva Kalēja

Bazaar beķereja Matīsa ielā 22

Nopulēti pelēka lete. Sniegbaltas sienas un tikpat nevainojami spožs arī kafejnīcas saimnieka krekls, kad viņš sagaida savus viesus. Decembra sākumā Matīsa ielā atvērtā beķereja Bazaar daudzējādā ziņā rada asociācijas ar kristāldzidrā ziemas rītā vizuļojošu sērsnu. Ne tikai tāpēc, ka tai ir spožākie skatlogi visā ielā, kurus jau iztālēm var pamanīt, stāvot tik dzīvīgajā, bet nedaudz nobružātajā Matīsa un Krišjāņa Barona ielas krustojumā. Bet arī tāpēc, ka, uzklaudzinot pa svaigās bulciņas virsmu, var saklausīt līdzīgu krakšķi, kā uzmanīgi, tikai ar pašu purngalu, uzminot uz sniega virskārtas. Tā tūlīt pāršķelsies, atklājot rūpīgi sargāto mīkstumu. 

Bazaar, ko izveidojuši tēvs un dēls, Jānis un Kristaps Bērziņi, apmeklētājus lutina ar gaumīgu un niansētu smalkmaizīšu, cepumu un citu konditorejas uzkodu izlasi. Vai tās būtu ar biezpienu un bešamela mērci pildītas sāļās bulciņas, sēņu vai ķirbja un cukīni kabatiņas, vai perfekti ābolu un karameļu kārtainās mīklas kvadrātiņi, garšas kārpiņas nebūs vīlušās. Pārbaudīts! Bet īstās pērles ir glazētie kruasāni. Limoncello, pistāciju, ķiršu… Ja garāmejot pamanāt vitrīnā vizam to spožās muguriņas, nelaidiet garām iespēju!

Turklāt cenas ziņā Bazaar ir krietni demokrātiskāka beķereja nekā līdzīgas izsmalcinātas bulciņotavas galvaspilsētā. Par aptuveni četriem eiro sanāks nobaudīt ne tikai bulciņas, bet arī izdzert kafiju, sēžot pie viena no trim kafejnīcas galdiņiem un veroties, kā garām joņo Rīgas ikdiena, kas Bazaar gaišajās un kārdinoši smaržīgajās telpās šķiet nolikta uz pauzes.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu