VIDEO: Vai Eiropa var izbeigt sieviešu slepkavības? • IR.lv

VIDEO: Vai Eiropa var izbeigt sieviešu slepkavības?

1
Sienas gleznojums pret vardarbību pret sievietēm Ankarā 2015. gada 7. martā, Starptautiskās sieviešu dienas priekšvakarā. Foto - ADEM ALTAN AFP
ARTE

Eiropas Savienībā sievietes beidz klusēt un sāk runāt par sieviešu slepkavībām un vardarbību ģimenē. Taču daudzas Eiropas valstis joprojām kavējas pieņemt tiesību aktus sieviešu aizsardzībai, tāpēc vēl tāls ceļš ejams.

Daži to sauc par “kluso karu pret sievietēm” – termins “femicīds” ir sieviešu vai meiteņu slepkavība viņu dzimuma dēļ. Kādi ir tā iemesli, kādi – risinājumi, lai to izbeigtu? Šajā ARTE Eiropas iknedēļas video apskatā uzzināsim, kā Eiropa cīnās pret šo vardarbību un kādi ir sodi.

 

Redakcijas piebilde: raidsabiedrības ARTE mājaslapā šo video varēs apskatīt līdz 25.02.2024.

Šo iknedēļas raidījumu veido Eiropas sabiedriskā raidorganizācija ARTE. Tas tiek publicēts deviņās valodās, pateicoties sadarbībai ar El País (Spānija), Gazeta Wyborcza (Polija), Internazionale (Itālija), Kathimerini (Grieķija), Le Soir (Beļģija), Telex (Ungārija) un Ir (Latvija). Projektu finansē Eiropas Savienība no European Media Platforms līdzekļiem.

Komentāri (1)

Uldis.M42 29.01.2024. 18.19

Elementāri, vienkārši jāizbeidz nacistu aizdomīgā attieksme pret iebraukušiem labsirdīgiem un čakliem nēģeriem, arābiem un krieviem.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu