Izlauzties no mākoņa • IR.lv

Izlauzties no mākoņa

Kristīne Pāže. Foto — Reinis Hofmanis
Agnese Meiere

Kristīne Pāže un grupa Kautkaili izvirzīti divās nominācijās Zelta mikrofonā. Pārvarot šķēršļus un neticību, Kristīne spējusi atklāt klausītājiem savas dvēseles dziļākās dzīles

Pāris minūšu pirms norunātās tikšanās attopos, ka neesmu nosūtījusi Kristīnei adresi! To izdaru, un atskan telefona zvans. Kristīne. Uztraukti atvainojas — sajaukusi dienas, esot pie jūras kopā ar dēliņu Bruno, dzīvesbiedru Didzi un draudzeni Eviju Vēberi. Tūlīt pat skriešot uz Rīgu, gan mēs kaut ko izdomāšot. Galu galā sarunu tomēr atliekam uz nākamo dienu.

Satiekoties Kristīne daudzkārt atvainojas un pati novelk: «Māksliniece…» Viņas dzīve sadalīta starp divām vissvarīgākajām lietām — ģimeni un mūziku, un proporcijas mēdz būt mainīgas.

Esmu pārsteigta, cik smalka un trausla dzīvē ir piesmakušās, dziļās balss īpašniece. 

Kristīni aizrauj putni. Ja nebijis lemts kļūt par dziedātāju, noteikti būtu ornitoloģe. Tāpēc viņa sevi salīdzina ar spēcīgo un apņēmīgo sīli. Es drīzāk teiktu — mazais zeltgalvītis. Bet spars un apņēmība kā spēcīgajam ērglim. Arī viņa spējusi nest smagas nastas. Un pratusi no tām arī atbrīvoties. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu