Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Ukraina virs Azovas jūras notriekusi Krievijas izlūklidmašīnu, pirmdien paziņoja Ukrainas armijas komandieris Valērijs Zalužnijs. Kopumā trāpīts divām Krievijas lidmašīnām — A-50, kas ir tālas radiolokācijas, un IL-22, kas ir vadības centra lidmašīna. A-50 (attēlā) meklē pretgaisa aizsardzības objektus un koordinē Krievijas lidmašīnu mērķus. Krievijai varētu būt sešas šādas lidmašīnas. Foto — Scanpix

Karš Ukrainā. 99. nedēļas galvenie notikumi

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pagājušajā nedēļā ieradās vizītē Baltijas valstīs, kur tikās ar valstu augstākajām amatpersonām. Zelenskis izteica pateicību Baltijas tautām par atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju. Lietuva sola piegādāt Ukrainai militāro palīdzību vēl 200 miljonu eiro vērtībā. Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs teica, ka Latvija atbalstīs Ukrainu līdz pilnīgai uzvarai.

Ukrainas prezidents Zelenskis pirmdien aicināja Šveici rīkot pasaules līderu augsta ranga miera samitu par Krievijas pilna mēroga kara izbeigšanu, tiesa, bez Maskavas. Samitam esot «jānosaka, ka šī kara beigām ir jābūt taisnīgām», norādīja Zelenskis.

Lielbritānijas premjerministrs Rišī Sunaks vizītē Kijivā paziņoja par jaunu 2,9 miljardu eiro militāro palīdzību Ukrainai. Sunaks arī parakstīja drošības sadarbības paktu ar Ukrainas prezidentu Zelenski. Tas paredz ātru un pastāvīgu atbalstu Ukrainai jauna militārā uzbrukuma gadījumā. Kijivai atbalstu apliecināja arī Francijas jaunais ārlietu ministrs Stefāns Sežurns. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu