Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saeimas opozīcijas rosinātajā parakstu vākšanā, lai sarīkotu referendumu par partnerattiecību regulējumu, nav savākts pietiekams parakstu skaits — parakstījās tikai 35 089 vēlētāji jeb 23% no nepieciešamā daudzuma, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie rezultāti. Līdz ar to regulējums, kas ļaus neprecētiem, arī viendzimuma, pāriem juridiski nostiprināt attiecības, stāsies spēkā no 1. jūlija.

Dažādu tehnisku problēmu dēļ no ierindas jau izgājuši septiņi no 17 jaunajiem elektrovilcieniem. Čehijas uzņēmumam Škoda Vagonka divu mēnešu laikā ir jāpanāk, ka 95% jauno elektrovilcienu nodrošina pasažieru pārvadājumus, otrdien teica satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Ja divu mēnešu laikā defekti nebūs novērsti, vilcienu ražotājam tiks piemēroti sodi, teica Pasažieru vilciena valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) uzdevis rosināt dienesta pārbaudi par iespējamu interešu konfliktu, darbā Eiropas Dzelzceļa līnijās pieņemot Nacionālās apvienības politiķi Jāni Iesalnieku.

Valsts drošības dienests pērn 20. decembrī aizturējis Krievijas pilsoni aizdomās par spiegošanu Krievijas specdienesta labā. Persona vākusi un Krievijas specdienestam nodevusi informāciju par kritisko infrastruktūru un militāriem objektiem Latvijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu