Lietus māsas darina mēteļus • IR.lv

Lietus māsas darina mēteļus

Zane Zamuška (no kreisās) un Zanda Purvišķe, SIA Rain Sisters dibinātājas. Foto — Edmunds Brencis
Mārtiņš Galenieks, speciāli Ir

Pirms pieciem gadiem trīs māsas, kuru hobijs bija šūšana, nolēma izmēģināt veiksmi, tirdziņos pārdodot pašu radītus lietusmēteļus. Atšķirīgās izglītības ļāva izveidot sapņu komandu biznesam, kas pamazām iekaro pasauli

Jauno gadu uzņēmums Rain Sisters sagaida, pārceļoties uz jaunām telpām Mūkusalas ielā. Kad mēs tur viesojamies vienā no janvāra pirmajām dienām, vēl pilnā sparā noris iekārtošanās. Apspriedušās ar kādu tehnisko darbinieku par to, kā noregulēt apkuri noliktavās, uzņēmuma dibinātājas un īpašnieces, māsas Zanda Purvišķe un Zane Zamuška, ir gatavas apsēsties uz sarunu. Jaunā mājvieta ir piecas reizes lielāka par iepriekšējo, viņas saka, un tas ir apliecinājums uzņēmuma straujajai izaugsmei.

Rain Sisters ražo, kā viņas pašas uzsver, ļoti sievišķīgus lietusmēteļus, kas vienlaikus ir funkcionāli, izgatavoti no mūsdienīga ūdensnecaurlaidīga materiāla un lieliski pasargā valkātājas no laika apstākļiem. 

Ražo tos daudz, un, ja jūs šos košos apģērbus neesat manījuši Latvijas rudenīgajās un pavasarīgajās ielās, tas ir tikai tāpēc, ka 99% no produkcijas tiek pārdots internetā ārpus Latvijas. Taču to ideja dzima tieši mūsu klimatiskajos apstākļos, precīzāk, Liepājā, kur dzīvo uzņēmuma trešā īpašniece, vēl viena māsa Zaiga Grīne.

«Sākās ar to, ka Zaiga bija bērna kopšanas atvaļinājumā. Liepājā ir ļoti vējains, un pastaigā ar bērnu lietussargs nav risinājums,» stāsta Zane. «Mēs visas mākam šūt. To mums bērnībā iemācīja vecāki, kas daudz šuva padomju laikā un vēl pēc tam. Zaiga ir arī profesionāli saistīta ar apģērbu industriju, tāpēc viņa nolēma kaut ko izdomāt. Piezvanīja Zandai, kas pēc profesijas ir dizainere. Zanda savukārt parunāja ar mani. Es esmu finansiste, uzreiz sāku uzdot savus praktiskos jautājumus, un tā mēs sapratām, ka esam ideāla komanda.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu