Šķiltava nr. 198: Valsts vadītāju Jaungada apsveikumi. Igauņu plāns Ukrainas uzvarai. Rimšēvičs notiesāts • IR.lv

Šķiltava nr. 198: Valsts vadītāju Jaungada apsveikumi. Igauņu plāns Ukrainas uzvarai. Rimšēvičs notiesāts

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Kad var pārstāt cilvēkus apsveikt ar jaunā gada atnākšanu? Pat janvāra otrajā pusē ir dzirdēti attiecīgie veiksmes vēlējumi, tāpēc gada pirmajā raidierakstā noteikti nav par vēlu visiem mūsu klausītājiem novēlēt – Laimīgu Jauno gadu!

Šajā raidījumā Ir kolēģi Baiba Litvina, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps izsakās par valsts vadītāju tradīciju apsveikt iedzīvotājus Jaunajā gadā un vērtē jaunā prezidenta un jaunās ministru prezidentes gadu mijā īsi pirms pusnakts teikto. Kolēģi arī apspriež nesen publiskotu Igaunijas Aizsardzības ministrijas stratēģiju, kā Ukraina var uzvarēt karā, un kas būtu jādara tieši 2024. gadā, lai Krieviju varētu sakaut. Viņi arī iedziļinās vienā no pērnā gada skaļākajām tiesas prāvām, kurā neilgi pirms Ziemassvētkiem tika nolasīts notiesājošs spriedums kukuļošanā gan bijušajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam, gan uzņēmējam Mārim Martinsonam.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu — abonēt Ir: ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Ja vēlaties ziedot atkārtoti, to var darīt šeit: https://buy.stripe.com/fZe9Dzf6Ace2gyAdRf

Atcelt savu regulāro ziedojumu varat šeit: https://billing.stripe.com/p/login/bIY8wQ7847sH0owdQQ 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu