Akustika, akustika un vēlreiz akustika • IR.lv

Akustika, akustika un vēlreiz akustika

Galvenajā fasādē ir acīmredzamas līdzšinējā Kongresu nama aprises. Baltic Shine vizualizācija
Marija Leskavniece

Nacionālās koncertzāles būvniecība līdzšinējā Kongresu nama vietā notiks pēc arhitektu biroju Mark arhitekti un Mailītis A.I.I.M. kopā ar Labie koki projekti veidotās ieceres, kam dots nosaukums Baltic Shine

Rīgas Filharmonijas arhitektūras metu konkursa otrajā kārtā starptautiska žūrija arhitekta Gata Didrihsona vadībā vērtēja sešus no iepriekš iesniegtajiem 38 projektiem. Uzvarējušais projekts — mets Baltic Shine — starp citiem izcēlies jau pirmajā kārtā, atzina Didrihsons. 

Otrajā kārtā, kurā vērtēšanai pieaicināts arī akustiķis, tas tikai apstiprinājies. «Akustika, akustika un vēlreiz akustika,» par koncertzāles pamatvērtību laureātu apbalvošanā sacīja Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone.

Līgums par būvprojekta izstrādi varētu tikt noslēgts nākamā gada sākumā, un tā izstrādei un autoruzraudzībai piešķirts 3,5 miljonu eiro finansējums. Savukārt būvniecību varētu sākt 2025. gadā.

Kā uzvarējušo projektu vērtē nozares profesionāļi?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu