Pietiek pirkt un pārdot! Jānoturas • IR.lv

Pietiek pirkt un pārdot! Jānoturas

Ilustrācija Freepik
Džefs Sommers, © The New York Times News Service

Mēģinājumi apsteigt laiku akciju tirgū nedarbojas. Izredzes gūt panākumus ir daudz labākas, ja iegādātos vērtspapīrus saglabājat savā īpašumā un nopelnāt ilgtermiņā

Pārdot visas savas akcijas, kad tirgus ir augstākajā punktā, un iegādāties vērtspapīrus tieši pirms cenu kāpuma atsākšanās. Teorijā tā izklausās pēc spožas stratēģijas.

Ja kāds to tiešām nekļūdīgi spētu izdarīt, viņš ne tikai par savu ģenialitāti varētu lielīties katram pretimnācējam, bet arī kļūtu stāvus bagāts. Tāds cilvēks būtu īsts akciju tirgus burvis.

Tomēr realitātē spēja precīzi paredzēt tirgus izmaiņas piemīt retajam, ja vispār kādam tāda ir. Katrā ziņā neviens nešaubās, ka tas ir ārkārtīgi grūti, pētījumi liecina, ka pat vairākums profesionālo brokeru to nespēj izdarīt. 

Tāpēc absolūti lielākajai daļai ierindas investoru nākas sadzīvot ar domu, ka akciju tirgus piedzīvos gan kāpumus, gan kritumus, un mums vienkārši atliks noskatīties, kā līdz ar to mainās pašu iegādāto akciju vērtība. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu