Aizmirsts eksistences vieglums • IR.lv

Aizmirsts eksistences vieglums

Ieva Kalēja

Kafejnīca Kase Brīvības 75

Vispirms es nonācu Melnajā kasē. Atceļā no nepieradinātās mūzikas festivāla Skaņu mežs uzmanību piesaistīja kaut kas vēl nepieradinātāks — ierasti tumšais kubs, kas kā nesatricināms balsts tur Dailes teātra nojumi, tonakt šķita pulsējam. 

Kā gan vietā, kur savulaik atradās tikai divi kases lodziņi, var ietilpt bārs, dīdžeja pults, galdiņi un vēl dejotāju desmiti? Turklāt tas viss piesātināti melnā tumsā, ko caurauž tikai daži gaismas stari! Spilgtākais no kinoteātra tablo estētikā ieturēta milzu uzraksta: «Aizmirsts eksistences izmisums.» Un tikpat daiļrunīgi ir kokteiļu nosaukumi — gribēsit pievienoties Actors Club vai nokļūt Back on Stage. Pirmajā gadījumā baudīsit ruma, otrajā — džina dzērienu.

Taču Kafejnīcai Kase, kas no leģendārās priekšgājējas — līdz pat pandēmijai aktīvas Dailes teātra biļešu tirgošanas vietas — aizguvusi tikai nosaukumu, ir arī maigāka seja. Pirms izrādēm te var nobaudīt glāzi šampanieša (tiešām, ne tikai dzirkstošo vīnu, bet arī Šampaņas slavenos burbuļus) vai ieturēt vieglas, bet izsmalcinātas vakariņas. Varbūt pirms izrādes vēlaties vieglu biešu karpačo, kurā zem papīrplānajām biešu un bumbieru šķēlēm dus uzputots svaigā siera krēms? Vai varbūt kukurūzas cāli? Ēdienkarte nav plaša, toties gaumīga ne tikai garšās, bet arī ēdiena pasniegšanas veidā. Pamatēdiens maksā 9—12 eiro, uzkodas — sākot no 4. 

Taču vieta jāieņem laikus, jo ļauties sen aizmirstajam eksistences vieglumam, kas tur valda, vēlas daudzi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu