Ķeksītis dzīves iespēju sarakstā • IR.lv

Ķeksītis dzīves iespēju sarakstā

Ričards Mauriņš. Foto — Reinis Hofmanis
Alise Zita Zeidaka

Ričards Mauriņš (27) uzņemts prestižā mūzikas koledžā ASV, taču, lai sāktu mācības, viņam nepieciešams līdzcilvēku atbalsts

Dzīvojamās istabas plauktā iekārtojies neliela krokodila izbāzenis, zilonīša figūra, ežzivs, Masaju cilts šķēps un citi suvenīri no dažādām pasaules zemēm — Indijas, Āfrikas, Indonēzijas, Bali, Amerikas un Islandes. Vieglāk būtu uzskaitīt, kur vecāki nav bijuši, saka Ričards Mauriņš. 

Arī viņam patīk ceļot, taču tik eksotiskas vietas puisis vēl nav apciemojis. Pērn Ričards ar mašīnu mērojis 5000 kilometru, lai aplūkotu Šveici. «Man patīk, ka viss ir pavisam citāds nekā Latvijā.» Pilsētas viņu īsti neinteresē, bet daba un katras valsts unikālā kultūra gan. «Neesmu no tiem, kas aizbrauc ceļojumā un atpūšas pie peldbaseina,» viņš piebilst.

Amerikā puisis vēl nav bijis, taču, cerams, uz turieni vedīs nākamais ceļojums — viņš ir uzņemts Berklī Mūzikas koledžā Bostonā. Taču ceļā uz šo galamērķi ir šķērslis — augstā studiju maksa. Mācību ilgums ir četri gadi, un maksa par vienu gadu ir vairāk nekā 48 tūkstoši dolāru. Ieskaitot dzīvošanas izdevumus, kopā studijām būtu nepieciešami apmēram 300 tūkstoši, rēķina Ričards. Pašlaik viņš paša spēkiem spētu segt aptuveni ceturtdaļu no prāvās summas, tāpēc platformā Tavsatbalsts.lv lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Ričards apzinās — mācību maksa ir milzīga. «Tad kāpēc gribu studēt tieši tur? Ja es sāku mācīties citā valstī, es pilnīgi izmainu visu savu dzīvi.» Pielāgošanās jaunai videi, jauni cilvēki — likme ir liela. «Un šo likmi ir vērts pieņemt, ja augstskola ir sensacionāla — augstu kotējas pasaulē.» Viņaprāt, cilvēki pārāk bieži aprobežojas ar kaut ko pa vidu. «Bet man šķiet — kāpēc lai necenstos tiekties uz labāko?»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu