Skaistās māsas un viņu kaimiņi • IR.lv

Skaistās māsas un viņu kaimiņi

Ints Pujāts un viņa skulptūras Oduma meitys. Foto — Ieva Salmane
Agnese Meiere

Foto — Ieva Salmane

Latgalē Adamovas ezera krastā ar arhitekta Inta Pujāta gādību tapušas izgaismotas piecus metrus augstas skulptūras Oduma meitys. Ar šo apkārtni saistītas daudzas leģendas, tur dzīvo seno tradīciju turētāji un vairāki amatnieki, kas gaismu šajā pusē nes ar savu darbu un nostāstiem

Pie Adamovas ezera, kas atrodas dažu minūšu brauciena attālumā no Rēzeknes, novembra svētdienas pievakarē ir tumšs — tik tumšs, ka bez luktura nevar paspert ne soli. Arī mēs mazliet bažījamies, ka nevarēsim atrast Oduma meitys. 

Taču tas nemaz nav iespējams — viena nesen atklātā diženā sievietes skulptūra ar apaļīgu vēderu un iespaidīgām krūtīm pamanāma jau pa gabalu. Augšup paceltajās rokās spīdošais lukturis izskatās gluži kā mēness. Tas automātiski ieslēdzas līdz ar tumsas atnākšanu un met dzeltenīgi siltu gaismu. Kad piebraucam, pie skulptūras fotografējas kāda ģimene. Otra tuvāk ezeram sēdošā māsa vēl gaida, kad tiks pie savas gaismas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu