Runga ar diviem galiem • IR.lv

Runga ar diviem galiem

Ozempic palīdz zaudēt svaru, bet kas notiek, ja pārtrauc to lietot?

Lietojot Ozempic, amerikāniete Terija Perisa Forda jutās briesmīgi. Pirms diviem gadiem ārsts bija izrakstījis šo preparātu, lai ārstētu sievietes pirmsdiabēta slimību, un rezultāti bija labi. 57 gadus vecajai mākslas skolotājai samazinājās vidējais cukura līmeņa rādītājs asinīs, un sešu mēnešu laikā viņa zaudēja 20 kilogramus.

Taču Ozempic izraisīja sliktu dūšu, un viņa pārtrauca lietot Ozempic. Divu mēnešu laikā sieviete atguva visu zaudēto svaru. 

Ar Ozempic viņai faktiski bija pazudusi apetīte, kas ir bieža šī medikamenta blakne. Pusdienās ar draugiem viņa spēja apēst tikai dažus frī kartupeļus un nekad nespēja iztukšot savu šķīvi. Savukārt pēc zāļu lietošanas pārtraukšanas viņai atkal gribējās apēst ar frī piekrautu šķīvi, kā arī burgeru un beigās vēl arī desertu.

«Es kļuvu par īstu rīmu,» stāsta Forda. «Pie sevis šausminājos: ak mans Dievs, kas notiek?! Tagad jūtos izsalkusi visu laiku. Mani šokēja tas, cik ātri atgriezās vecie ieradumi.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu