Pārmaiņu punktā • IR.lv

Pārmaiņu punktā

Ilze Grase-Ķibilde. Foto — Gatis Rozenfelds
Anda Burve-Rozīte

Audi un Volkswagen importētāja Latvijā Ilze Grase-Ķibilde par grandiozajām pārmaiņām autobiznesā un uzņēmējdarbības vidē kopumā

Nemitīgā kustībā! Tūlīt pēc intervijas Ilze Grase-Ķibilde sēžas savā elektromobilī un dodas uz lidostu, jo Vācijā viņu gaida kārtējā biznesa sanāksme. Viņa jau ilgus gadus ir viena no zināmākajiem augstākā līmeņa vadītājiem autobiznesā Baltijā. Moller Baltic Import SE šajā reģionā tirgo Audi un Volkswagen automašīnas. Ir viens no nozīmīgākajiem spēlētājiem tirgū. Šovasar iniciējuši Baltijas ilgtspējīgas mobilitātes alianses izveidi.

Grases-Ķibildes stāsts ir īpašs ar to, ka pirms trim gadiem, mūžībā aizejot viņas dzīvesbiedram TV žurnālistam Mārtiņam Ķibildam, viņa citādi paraudzījās ne tikai uz dzīvi, bet arī uz profesionālajiem izaicinājumiem, daudz domāja par empātiju un ievainojamību darba vidē. 

Vai vadītājs drīkst atklāt, ka viņam nav spēka motivēt savu komandu? Kā panākt, ka komanda ir uz viena viļņa? Intervijā viņa dalās ar savu skatījumu, kā arī atklāj autopasaules jaunākās tendences. 

Kādas ir jaunākās tendences pasaules autotirgū, kas parādījušās 2023. gadā?
Elektroauto ir nākotnes tendence. Pēc 2023. gada jūnija datiem, elektroauto pieaugums Eiropā ir 45% pret 2022. gadu. Šobrīd gaidām, ka izaugsme Baltijā pret 2022. gadu varētu būt 70%. Skaitļi ir mazi: 2713 pirmajā pusgadā reģistrētu jaunu elektroauto Baltijā veido 6,5% tirgus daļu, bet 87,8% pieaugumu pret šo pašu periodu 2022. gadā. Kopējais jauno pārdoto pasažieru auto skaits Baltijā tiek plānots ap 60 tūkstošiem, elektroauto prognoze ir 6500. Taču interese palielinās, drošības sajūta aug. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu