Brīvajā laikā • IR.lv

Brīvajā laikā

Vasaras otrajā pusē atgūstamies no svētku skrējiena un atceramies lutināt sevi. Laiks iekrāt dabas labumus, sauli un enerģiju nākamajai sezonai


Rozā pasaule
Diez vai kāds šovasar ir palaidis garām ziņas par amerikāņu režisores Grētas Gērvigas jauno filmu Bārbija ar aktrisi Margo Robiju slavenās lelles lomā un Raienu Goslingu kā Kenu. Pasauli ir pārņēmusi «bārbijmānija». Britu princeses un Holivudas slavenības sākušas ģērbties rozā drēbēs, bet ātrā ēstuve Burger King Brazīlijas filiālēs piedāvā tematisku Bārbijas komplektu. Nebaidies no skapja izvilkt spilgtos toņus, jo modē atgriezies kičs!


Miega tūrisms
Pasaulē, kas nekad neapstājas, par luksusa preci kļuvis miegs. Lielai daļai mūsdienu cilvēku ikdienas dzīve nozīmē celties agri un vēlu iet gulēt. Atbildot uz vēlmi izgulēties, kūrorti visā pasaulē piedāvā alternatīvu šūpuļdziesmai tiem, kas piedzīvo bezmiegu vai miega trūkumu, — īpaši organizētus retrītus, kuros var iemācīties un praktizēt visu svarīgāko, ko nepieciešams zināt par miegu. Savukārt tādas ekskluzīvas viesnīcas kā Park Hyatt Ņujorkā miega uzlabošanai talkā ņem arī jaunākās tehnoloģijas. Viesnīcas piedāvājumā ir īpaši numuriņi naktsmiera atjaunošanai ar mākslīgā intelekta matračiem, kuros iebūvētie sensori nodrošina pareizo klimatu un seko līdzi matrača veidolam, lai tā attiecība pret ķermeni gulēšanas laikā būtu pareiza un miega ciklam atbilstoša. Miega pelei būs, no kā mācīties. 


Redzēt zvaigznes
Ar katru gadu lielo mūzikas zvaigžņu koncerttūres kļūst arvien iespaidīgākas. To apliecina arī amerikāņu dziedātājas Bejonses pirmā tūre pēc septiņu gadu pauzes. Tas ir ne tikai viens no visvairāk apspriestajiem šā gada kultūras notikumiem, bet, kā raksta britu izdevums The Guardian, superzvaigzne, sākot Renaissance tūri Stokholmā, iespējams, paaugstinājusi inflāciju visā valstī. Desmitiem tūkstošu cilvēku devās uz Zviedrijas galvaspilsētu maija vidū, lai apmeklētu koncertu, un, lai gan ēdiena un elektrības cenas valstī maijā kritās, cenas par viesnīcām, restorāniem un apģērbu kāpa — arī tās tiecās pretī zvaigznēm! 


Ēst un gatavot svaigā gaisā
Vasarā gribas visu darīt ārā. Kafejnīcas, protams, atvērušas terases, bet arvien populārākas kļūst pavāru rīkotas pop-up vakariņas dabā un āra restorāni. Rīdzinieki vasarā var priecāties par sezonālo kafejnīcu Palette Kiosk, ko Sporta pils dārzos uztur māksliniece Darja Meļņikova. Ceptuve Čau šovasar apceļo Latviju un rīko vienreizējas vakariņas dažādās vietās ar skaistu skatu. Ēšana Pavāru mājā Līgatnē notiek restorāna dārzā, kur blakus aug viss, kas uz šķīvja. Savukārt pavārs Renārs Purmalis ir izdevis grāmatu ar receptēm un padomiem, kā izmantot Latvijas dabas bagātības, lai gatavotu ārā jebkurā sezonā. Svaigā gaisā viss garšo labāk.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu