Jūk, bet viedi • IR.lv

Jūk, bet viedi

Edgars Šubrovskis. Foto – Reinis Hofmanis
Anda Burve-Rozīte

Mūziķis Edgars Šubrovskis, leģendārās grupas Hospitāļu iela izveidotājs, uztaisījis filmiņu par Dziesmusvētkiem

Vispirms mani pamudināja kolēģi un tad pati noskatījos: Dziesmusvētku seriālu Kolektīvs, ko joprojām var redzēt gan LMT viedtelevīzijā, gan Lsm.lv. Pie katras no sešām sērijām strādājis atšķirīgs radošais sastāvs. Režisora Mārtiņa Grauda un komponista Edgara Šubrovska veidotā sērija Kristīne stāsta par latviešiem tik labi pazīstamo indevi: lūpas uzmešanu par šķietami nenozīmīgām problēmām. Kordiriģentei Kristīnei jāizvēlas, kuru no diviem vīru koriem — jauniešu vai senioru — vadīt… Tālāko skatieties paši!

Edgara Šubrovska labu garastāvokli raisošā mūzika un asprātīgā, labdabīgā Mārtiņa Grauda režija piesaistīja manu uzmanību. Turklāt sen vēlējos uzrakstīt par Šubrovska folkroka grupu Juuk, kas spēlē labu mūziku. Šogad tā izdevusi savu trešo plati — balāžu albumu Muļķa stabule.

Par kulta figūru Latvijas alternatīvā roka ainavā Šubrovskis kļuva 90. gados, kad izveidoja grupu Hospitāļu iela — tā ieguva mūzikas balvas un kritiķu atzinību. Vēlāk viņam bija grupa Manta. Tagad dziesmu autors un mūziķis koncertē ar Juuk.

Intervijā Šubrovskis stāsta, kāpēc viņam nepatīk dalījums «elitārajā» un «vienkāršajā» mūzikā un kāpēc darbu pie reklāmām, filmu un teātra mūzikas uzskata par labu iespēju radoši spēlēties un neiestigt vīzdegunīgā sevis izpētē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu